FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-11-28

Faipari, bútoripari, erdészeti szakmai tapasztalatcsere Csehországban

A Fa Bútoripari Erdészeti Ágazati Párbeszéd Bizottság szakmai tanulmányúton vett részt Csehországban. A kétnapos kiküldetés során a résztvevők látogatást tettek a Gumotex vállalatnál, és egyeztetést folytattak a vállalat vezetőivel, illetve a Zidlochovice Erdészet képviselőjével.

Május 27. Breclav

A Gumotex vállalat részéről Marek úr, Poór Rudolf úr a Gumotex Hungária Kft. igazgatója, valamit a Szlovákiai Gumotex igazgatója, Balla Csaba úr, magyarországi képviselő fogadta a küldöttséget.

Gumotex bemutatása

A Gumotex cég 4 divízióból épül fel: a matracgyártás, a gumitermékek, az autóülés és egyéb termékek divíziókból. A vállalat a 10 legnagyobb foglalkoztató között van Morvaországban. Kiemelt céljuk a munkavállalókkal való jó kapcsolat, bánásmód kialakítása és megtartása mellett a modernizáció és a kulturális tevékenységek elősegítése. A szociálpolitikájuk 3 fő pillére: "minőség, erkölcs, modernizáció":

  • egészségről való gondoskodás, úgy int orvosi ellátás, rehabilitáció, egészséges étkezés előtérbe helyezése
  • a munkavállalói elégedettség kialakítása (pl.) kulturális rendezvények szervezésével, csapatépítő tréningeken való részvétellel
  • a munkavállaló jövőjének nyomon követése

A fentiekre a vállalat kb. 21 millió cseh koronát fordít. A foglalkoztatottak száma 1560 fő. A vállalatnál 39,5 év az átlagéletkor. A munkavállalók 61%-a nő. 29%-a betanított munkás, 48% szakképzett, 19%-a érettségizett, 7% pedig felső fokú végzettségű. A munkavállalók 56 %-a szakszervezeti tag (országosan a munkavállalók 1/3-a tag valamely szakszervezetben). Vállalati és ágazati kollektív szerződéssel is rendelkeznek. Napjainkban a Cseh Köztársaság elsősorban a turizmus fejlesztését tűzte ki célul, illetve a minden iparágban a szolgáltatások fejlesztését, agy a feldolgozóiparban is.

Breclav járás területén az elmúlt években csökkent az álláskeresők száma (11%-ról 5 %-ra csökkent), de a szakmunkások utánpótlása területén gondok jelentkeznek. Átlagbér:2006: 17.581 CZK; 2007: 18.603 CZK Foglalkoztatottak száma (fő): 2006: 1.731; 2007: 1.560

Május 28. Lednice

Zidlohovice erdészet

A 333 munkavállalóból 107 nő dolgozik az erdészetnél. A szakszervezet lefedettség 87 %. A bértarifa rendszer szerinti minimálbér magasabb, mint az országos minimálbér. Ezen felül számítandó még a különféle juttatások és prémiumok. (pl: üdülők ingyenes/kedvezményes igénybevétele, ruhapénz, kulturális rendezvényeken való részvétel, oktatás, ) Az átlagbér 19600 Csk, az erdészetnek jelentős bevétele származik az apróvadállományból. Kokoska Pavel úr ismertette az ország jelenlegi gazdasági helyzetét, problémáit (infláció, egészségügy privatizációja,..) Az ágazat fő problémája jelenleg a közelmúlt viharaiból következő széldöntés utáni faanyag-árcsökkenésből adódik, mely szerződésszegésekhez vezetett, és így a szervezeti struktúra megváltoztatása lehetne megoldás, melynek kialakítása jelenleg folyamatban van.

A jelenleg érvényben lévő ágazati kollektív szerződés megújításáról a munkáltatók nem akarnak tárgyalni, a szakszervezeteknek ezt a problémát orvosolni kell.

 

Ágazati Párbeszéd Bizottság

A Fa- és Bútoripari Alágazati Párbeszéd Bizottság az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottság alágazataként jött létre 2004. május 4-én. Az alágazat megalakításában a munkáltató oldalról két szervezet, a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség (FAGOSZ) és a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (MBFSZ) vett részt. Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség (OAFSZ) 2004. június 7-én csatlakozott. Munkavállalói oldalról a Fa és Bútoripari Dolgozók Szakszervezete (FBDSZ) és a Munkástanácsok Faipari Szakmai Ágazatának Országos Szövetsége az alapító szervezetek. A bizottság munkájába 2005. június 1-jén az erdészeti ágazat is bekapcsolódott. A bizottság jelenlegi formáját 2006. március 20-án nyerte el amikor kiválva az Építőipari ÁPB-ből és a Mezőgazdasági ÁPB-ből megalakult a független Faipari, Bútoripari és Erdészeti Ágazati Párbeszéd Bizottság (FBEÁPB), mely e három, a fához köthető ágazatot fog össze. A munkáltatói oldal elnökének Mőcsényi Miklóst a FAGOSZ-ból, a munkavállalói oldal elnökének Kovács Imrét az FBDSZ-ből választották. Jelenleg a bizottságot az alábbi tagszervezetek alkotják: Munkáltatói oldalon: - Magyar Bútor és Faipari Szövetség - Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség - Országos Asztalos és Faipari Szövetség Munkavállalói oldalon: - Fa- és Bútoripari Dolgozók Szakszervezete - Munkástanácsok Faipari Szakmai Ágazatának Országos Szövetsége - Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete - Mezőgazdasági Erdészeti és Vízügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (részvételi jogosultság).

Az FBEÁPB célja, hogy az ágazati tevékenységek tagoltságát tükröző konzultációs fórumként erősítse a szociális partnerek között jelenleg is meglevő együttműködést, elősegítse ágazati-, és munkahelyi szintű kollektív szerződések, valamint megállapodások megkötését, továbbá a szakmai összetartozás alapján járuljon hozzá az összefogás, közös fellépés erősítéséhez, a munkabéke fenntartásához az ágazatban. Az FBEÁPB alapvető feladatának tekinti a munka világát érintő kérdések egyeztetését a szociális partnerek között; ennek keretében ágazati kollektív szerződések kötésének előkészítését, megállapodások kötését, ajánlások, állásfoglalások, javaslatok kialakítását és képviseletét, a kormányzati szervekkel konzultáció folytatását az ágazatra vonatkozó szakmai kérdésekről, stratégiákról, jogszabálytervezetek előzetes véleményezését, végrehajtásuk értékelését.

 

A FATÁJ felületén megjelent kapcsolódó írások:

- A hazai faipari szakoktatás helyzete című tanulmány (2008-04-15)

 

- Szociális párbeszéd az EU-ban tanulmány első része (2008-04-30)

- Szociális párbeszéd az EU-ban tanulmány második része (2008-05-23)

- Szociális párbeszéd az EU-ban tanulmány harmadik része (2008-09-18)

 

Tóth János

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.