FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-12-12

Az Erdőtörvény általános vitára alkalmas,
a Parlamentben a vita kezdete: december 15.

A FATÁJ december 1-i cikkében beszámoltunk róla, hogy a Kormány a Parlament elé terjesztette az új Erdőtörvény tervezetét és annak szövege november 28-tól már olvasható volt a Parlament honlapján. Ezt a cikket december 4-én kiegészítettük azzal, hogy a Mezőgazdasági Bizottság a tervezetet december 3-án parlamenti általános vitára alkalmasnak tartotta.

Ugyanakkor a Környezetvédelmi Bizottság a december 3-i napirendjéről levette e törvény tárgyalását és a még hasonló feladatot kapott Gazdasági Bizottság soron következő december 10-i napirendjén pedig akkor még nem szerepelt a tervezet tárgyalása. Ezért a múlt héten még arra következtettünk, hogy a további bizottsági vitákra, illetve a Parlament elé bocsátásra csak majd a 2009. tavaszi ülésszakon, február közepe után kerülhet sor.

 


A Környezetvédelmi Bizottság ülésén az FVM Természeti Erőforrások Főosztálya részéről Lapos Tamás és dr. Nagy Dániel mutatja be a képviselőknek az új Erdőtörvény tervezetét.

Az események azonban felgyorsultak. A Környezetvédelmi Bizottság december 9-i ülésén ismét napirendjére vette az Erdőtörvény tervezetét, és alapos tárgyalás után a bizottság egyhangú igennel általános vitára alkalmasnak találta azt. A Gazdasági Bizottság pedig 10-én tárgyalta a tervezetet és 14 igen és 11 tartózkodás mellett szintén általános vitára bocsátotta azt.

 


A Gazdasági Bizottság ülésén az FVM Természeti Erőforrások Főosztálya részéről Lapos Tamás mutatja be a képviselőknek az új Erdőtörvény tervezetét.

 

 

 

Ezek alapján az Erdőtörvény tervezet általános vitája a Parlamentben az idén őszi ülésszak utolsó napján december 15-én megkezdődhet.

A december 15-i ülés teljes napirendi javaslata szerint a 38-ból a 37. napirendi pont lesz az Erdőtörvény tervezet általános vitájának megkezdése.

 

 

 

37.) Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvényjavaslat (T/6934. szám) (Az általános vita megkezdése.)

A napirendi pont előadója: Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Miniszteri expozé [25 perc]

Várható felszólalók:

    Mezőgazdasági bizottság: Borenszki Ervin, a bizottság előadója [5 perc] és Jakab István, a bizottság alelnöke, a kisebbségi vélemény ismertetője [5 perc]

    Gazdasági és informatikai bizottság: Dr. Szanyi Tibor, a bizottság előadója [5 perc]

    Környezetvédelmi bizottság: Kis Péter László, a bizottság előadója [5 perc]

Vezérszónoki felszólalások [20 - 20 perc]

 

Aznap az ülés 11-kor kezdődik és várhatóan este 8-ig tart. Az Erdőtörvény vitája a fentiek szerint akár másfél-két órát is igénybe vehet, így ha igaz lesz a 8 órai befejezés, akkor az érdeklődőknek kb. délután 5...1/2 6-tól kezdve lehet érdemes figyelni interneten az élő közvetítést, amihez RealPlayer lejátszó programnak kell legyen telepítve a felhasználó gépén. Az ülésnap felszólalásait pedig utólag is meg lehet nézni, illetve el lehet olvasni az ülésnapok listájában. A december 15-i ülés jegyzőkönyvei december 19-én jelennek majd meg a parlamenti naplóban.

Aznap az általános vita várhatóan nem fejeződik be, hanem nyitva marad, amíg a 2009. február közepén kezdődő következő ülésszak valamelyik napján majd le nem zárják.

Szöveg és fotó: Mőcsényi Miklós

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.