FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-08-08

Hogyan segíthet a lézer a festésben?

Ha festésről, tapétázásról, gipszkartonozásról vagy álmennyezet készítéséről van szó, a szakemberek munkája minden esetben helyszínfelméréssel kezdődik, amely során meghatározzák a felületek nagyságát. Így a felmérés során nem csupán a pontosság, hanem a praktikus használat is fontos szempont. A Csikós és Társa Építőipari és Szolgáltató Bt. szakembereinek lehetősége nyílt a gyakorlatban kipróbálni a Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérőt.

Legyen szó lakás, ház, pince, lépcsőház vagy irodaház külső vagy belső festéséről, a munkám minden esetben helyszínfelméréssel kezdődik. Korábban egy átlagos méretű lakás festés-tapétázás előtti felmérése 20-25 percet vett igénybe. Közben mérőszalaggal a kezemben végigjártam minden egyes szobát, felírtam az adatokat, majd a végén összeadtam az összeget. A Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérő pontossága már az első használat után teljesen lenyűgözött, és a felmérésre szánt idő átlagosan körülbelül az ötödére csökkent. Nagyon egyszerű a használata, szinte a működési leírás részletes tanulmányozása nélkül is teljesen egyértelmű minden funkció. Nincs szükség segítőre sem, egyszerűen előhúzom a mérőműszert a zsebemből, és azonnal tudok vele mérni. És ami egy festő számára nagy előny, létrára sem kell mászni a magasságméréshez: a műszert a padlóra helyezve egyetlen gombnyomásra kiszámolja a távolságot a mennyezetig – meséli Borsodi Gyula festőmester.

A Bosch DLE 50 Professional a világ legkisebb lézeres távolságmérője, így zsebben is könnyen elfér. A mobiltelefon nagyságú lézeres távolságmérő 50 méterig ± 1,5 milliméter pontosságú mérést biztosít kül- és beltéren, az eredmény pedig pillanatokon belül megjelenik az LCD kijelzőn. Gombnyomással válthatunk a hosszúság-, terület-, térfogatmérési funkciók között, ha pedig a célterületre valamilyen akadály miatt nem lehet pontosan rávilágítani a lézersugarat, közvetett hosszmérés funkcióban a Pythagoras-tétel segítségével tud számolni a készülék.

A legutóbbi helyszínen egy belvárosi irodaházban álmennyezetet készítettünk, ahol a Bosch DLE 50 Professional lézeres távolságmérő segítségével pillanatok alatt sikerült a helység két végét kiszintezni, hiszen nagyon sok helyen lejt vagy dől a fal. Nagy segítséget nyújt abban is, hogy ha az álmennyezet felhelyezése közben az egyik sarokban egy kis tábla kimarad, a fennmaradó felhelyezendő darab nagyságát egyetlen gombnyomásra kiszámolja a mérőműszer. Nehezen elérhető helyekről, mint például csövek mögül az ütközőcsap kihajtásával mértem, a 3 centiméteres ütközőcsapot pedig automatikusan hozzáadta az eredményhez a gép – sorolta a távolságmérő előnyeit a festőmester.

Kapcsolódó cikkek:

 

Gyors és pontos konyhafelmérés lézertechnikával

Pontos mérési eredmények a tervezőasztalon

 

A Bosch csoport

A Bosch csoport egy nemzetközileg vezető technológiai és szolgáltató vállalat. A gépjármű- és ipari technika, valamint az épületgépészet területén 260.000 dolgozóval 2006-ban 43,7 milliárd euró forgalmat bonyolított le. A Bosch csoporthoz a Robert Bosch GmbH és további, több mint 50 országban található 300 leány- és regionális vállalat tartozik. Ez a világméretű, fejlesztő, gyártó, és értékesítési szövetség a további növekedésének előfeltétele. A Bosch évente több mint hárommilliárd eurót fordít kutatásra, fejlesztésre, és ez 2006-ban 3.000 szabadalmat jelentett. A vállalatot 1866-ban Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban egy finommechanikai és elektrotechnikai műhelyként alapította.


A Robert Bosch GmbH társasági szerkezete a Bosch csoport számára vállalkozói önállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi a vállalatnak a hosszú távú tervezést és a jövőbe mutató jelentős előfejlesztésekbe folyó beruházásokat. A Robert Bosch GmbH. 92 százalékos részesedése a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Ipari Vagyonkezelő Társaság kezében összpontosul. Ez a társaság gyakorolja a vállalati társasági funkciót. A többi tulajdon részt a Bosch család és a Robert Bosch GmbH. birtokolja.


További információért látogasson el a www.bosch.hu honlapra.

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.