FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-12-18

AgroNapló - FATÁJ együttműködés

Az erőforrások ésszerű megosztása sok esetben versenyelőnyhöz juttatja az együttműködő partnereket. Ennek reményében kezdte meg együttműködését az AgroNapló - Országos Mezőgazdasági Szakfolyóirat és a FATÁJ-FATUDAKOZÓ-FAGOSZ.

 

A sok tekintetben ugyan átfedő, de mégis különböző tartalmakat nyújtó weboldalak a jövőben aktívan használják egymás erőforrásait a célközönségeik hatékonyabb informálása és hatékonyabb elérése érdekében.

 

  Bemutatkozik az Agro Napló
 

A szakfolyóirat bemutatása

A havonta 100-120 oldalban megjelenő, igényes, színes szakfolyóirat - az országban egyedüli szaksajtóként - átfogóan taglalja a szántóföldi és kertészeti termelést a fajtahasználattól a növényvédelmen, a tápanyag-gazdálkodáson, a talajművelésen át a gépesítésig, valamint az állattenyésztést a takarmányozáson, a tartástechnológián át az állategészségügyig.

Ismerteti a hazai és nemzetközi kutatási eredményekre alapozott legfejlettebb gyakorlati megoldásokat. Figyelemmel kíséri és közreadja az aktualitásokat és a pályázati lehetőségeket. Tudósít a hazai és nemzetközi rangos mezőgazdasági eseményekről (szakmai rendezvény, konferencia, szakkiállítás), ahol kiállítóként, médiatámogatóként aktívan jelen van.

Szakcikkíróink a szakma elismert, neves szakemberei, ezt a tényt támasztja alá, hogy az Agro Naplót kari jegyzetként használják az egyetemeken, főiskolákon. Független piackutató céggel elvégeztetett felmérésünk azt bizonyítja, hogy lapunkat a mezőgazdaságban meghatározó szerepet betöltő termelő cégek, magánvállalkozók döntési jogkörrel rendelkező embere kapja kézhez.

Az Agro Napló a Magyar Posta Hírlap üzletágán keresztül, védőfóliás csomagolásban jut el 12 000 példányban az Önök számára is potenciális partnert jelentő felhasználói körhöz. Olvasói célcsoportunk a társas vállalkozások döntési jogkörrel rendelkező agrárszakemberei, illetve a mezőgazdaságban meghatározó szerepet betöltő magángazdák.

A több, mint száz neves szakcikkíróval való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy közreadjuk a mezőgazdasági gyakorlatban jól hasznosítható új ismereteket. Az előremutató, komplett éves tematikába beépítésre kerülnek a mezőgazdaság különböző területét érintő, hazai és nemzetközi kutatási eredményekre alapozott gyakorlati megoldások. Az újság szerves részét képezik a mezőgazdasági kereskedelmi szféra meghatározó szereplőinek hirdetései és PR cikkei, melyek a termelőnek segítséget nyújtanak az aktuális piaci tájékozódáshoz. Az Agro Napló minden évben megjelenő külön kiadványa a MEZŐGAZDASÁGI KISOKOS, népszerű segédeszközzé vált a mindennapi gyakorlatban. A közel 300 cég adatbázisát tartalmazó kiadványt 2007-ben a különböző termelőeszközök beszerzésére vonatkozó vásárlási kedvezményeket tartalmazó kuponokkal színesítettük.

Elvünk a folyamatosság és a megújulás.

 

Internetes szakportál bemutatása

A www.agronaplo.hu szakportállal célunk, hogy az Agro Napló szakfolyóirat hír-, szakmai- és PR anyagainak megjelenítése mellett, az egyre növekvő internetes látogatói körünk igényeit magas színvonalon kiszolgáljuk (archívum, hírek, események, kutatás-fejlesztés, apróhirdetés, fórum, gépbörze, valutaárfolyam, Mezőgazdasági Kisokos online változata).

Annak ellenére, hogy az Agro Napló szakfolyóirat fő profilja nem az online média működtetése, a 2000. év óta fent lévő szakcikkeink (kb. 1700 db) rendkívül sok látogatót vonzott oldalunkra (1500 fő/nap) és ez által vált ismertté szakportálunk. A honlapra látogatók és a partnereink igényeihez igazodva folyamatosan bővítjük internetes szolgáltatásainkat.
Ezért a szakmai anyagaink megjelenítése mellett, a növekvő internetes látogatói kör elvárásainak megfelelően, mezőgazdasági internetes médiaként is segítjük a gazdálkodókat az aktuális információk megszerzésében.

Az Agro Napló szakfolyóirat honlapján, a www.agronaplo.hu -n, a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

Az aktuális hírek és események rovatainkat, a részünkre elküldött, akár képekkel illusztrált hír- és esemény dokumentumokkal a szerkesztőségből irányítva, naponta frissítve tudjuk feltölteni.

A videok rovat elindítása lehetővé tette, hogy partnercégeinktől, illetve termékeikről, gépeikről munka közben bemutató filmeket sugározzunk.

A kutatás-fejlesztés rovatban publikációk megjelenését biztosítjuk a különböző területek eredményeiről.

Ezen felül banner elhelyezésre, és pop-up layer ablak megjelenésére is lehetőséget tudunk biztosítani.

Agro Napló szerkesztőség

   

 

Hírrészlet egy aktuális és kapcsolódó témáról:

(Fás szárú) Energiaültetvények és betakarításuk

A fás szárú növények energetikai célú mezőgazdasági termesztése a világon és így hazánkban is újszerű termelési folyamatnak számít, bár Európában sokfelé, így hazánkban is több éve folynak a telepítésre, betakarításra és hasznosításra vonatkozó kísérletek. Azonban ennek ellenére az energiaültetvényekben telepített fás szárú növények termesztésében nem állnak rendelkezésre nagy termőterületekre kiterjedő hosszú távú tapasztalatok.

A tanulmány szerzője, dr. Kelemen Zsolt (MGI - Gödöllő) így zárja írását:

A nem hosszú múltra visszatekintő és mostanra már vágásra, ill. betakarításra érett energiaültetvények betakarítására már ma is az eltérő ökológiai adottságoknak és technológiai igényeknek megfelelő különböző konstrukciójú betakarító gépek és adapterek állnak rendelkezésre. Ezen a területen azonban a műszaki fejlesztésnek a konstrukció, az üzemeltetési paraméterek javítása, betakarítási teljesítménynövelés, az aprítás egyenletességének javítása, energiaigény csökkentése terén számos lehetősége, ill. tág perspektívája van.

Az ennél lényegesen hosszabb teljes cikk olvasásához kövesse az AgroNapló regisztrációs elveit.

Tóth János - FATÁJ

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.