FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-12-17

FAGÉPSZER - Hatékonysági hírlevél

Ismét itt az év vége, a számvetések ideje. Ilyenkor minden évben azt mondtuk, túl vagyunk egy nehéz, küzdelmes éven, és a küzdelem meghozta a várt eredményt. Ez így volt Önnél is és a legtöbb faipari vállalkozásnál. Így van ez az idén is. Ez az év is kemény, küzdelmes volt, de - biztos vagyok benne, hogy Önnél is - hozta az eredményt.

 

Van azonban ennek az évvégének egy eddig nem tapasztalt pikantériája. Valahol, valakik, megpróbálták (megpróbálnak) betenni nekünk ezzel a gazdasági válsággal. Vagy csak a média túlozza el a jelentőségét?
Mindegy.

Határozzuk el, hogy mi nem akarunk részt venni benne!

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy se látunk, ,se hallunk, hanem azt, hogy éles szemmel és kifinomult hallással felkészülünk arra, hogy meglévő tudásunkat és képességeinket úgy kamatoztassuk, hogy a válságot csak abból érezzük, hogy mások panaszkodnak. Remélem nem gondolja, hogy ez így szépen hangzik, de nehéz, vagy nem lehet megcsinálni: Miért ne lehetne?

Bármi is jön, mindig szükség lesz bútorra, ablakra, lambériára és mindenféle faipari, asztalos termékre, szolgáltatásra. Ebben ugye megegyezhetünk!

Az valószínű, hogy kevesebbre, mint korábban. Ez azonban nem okozhat gondot.

Ez olyan, mint amikor elfagy a termés fele és a megmaradó rész felértékelődik, jóval drágábban eladható! Kevesebb lesz az ügyfél, tehát: gondosabban kell vele bánni, mint eddig. Jobb minőséget kell neki nyújtani, kedvesebben kell vele beszélni, figyelmesnek kell vele lenni.

Persze ez az egész azt is jelenti, hogy a faipari cégek is megritkulnak, és a működők jobb minőségű termékeiket magasabb áron tudják értékesíteni.

A magyar kisvállalkozók egyébként is megszokták a nehéz körülmények közötti boldogulást. Ehhez már Ön is hozzászokott és számos esetben bizonyította, hogy nem ijed meg a nehézségektől.

Most sem kell mást tennie, mint régi ügyfeleit megkülönbözetett figyelemmel kezelni, az új jelentkezőket pedig megfelelő bánásmóddal magához kötni.

Persze továbbra sem szabad megfeledkezni a tervszerű, hatékony cégműködtetésről, termelésről. Mindezeket betartva Ön biztosan azok közé fog tartozni, akik nem "fagynak el" és az ügyfelek megbecsülik termékét.

Ha többet akar megtudni a vevőszerzésről, meglévő vevőkkel való hatásos bánásmódról, hatékony cégvezetési módszerekről, gazdaságos termelésről, tudja hogyan érhet el minket.

2009-ben is állunk rendelkezésére fenti témákban is. Országosen elismert partnereinkkel, tanácsadóinkkal elkötelezetten szolgáljuk az Ön hatékonyságát.

Egy jólesó pihenés után felfrissülve, tele tervekkel és eltökéltséggel el fogja kerülni a válságot.

Kívánom, hogy kellemesen teljen a karácsony és egészségben, boldogságban, profitban gazdag, hatékony új év kövesse!

 

Dóka Károly - hatékonysági tanácsadó

 

Ui.:

A változás és az árnyékában megbúvó válság egyfelől fenyegetést jelent a merev és lemaradó vállalkozások számára, de ugyanakkor hatalmas lehetőséget is rejt azoknak, akik idejében reagálnak. - Ez a jelenség át fogja rendezni a piacot és (ismét) győztesekre és vesztesekre fogja osztani a világot. Célkitűzésünk, hogy ügyfeleink, - köztük Ön is - MIDENKÉPPEN a GYŐZTESek táborát növeljék.

U.u.i.:

Ha bármikor információra, hatékonysági segítségre van szüksége, keresse honlapunkat: www.fagepszer.hu, ahol sok hasznos tudnivalót talál, és e-mail-ben tud érdeklődni. Felveheti a kapcsolatot velünk SMS-ben is (30/370-13-64), vagy egyszerűen telefonáljon: 76/471-600.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.