FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-11-28

BOSCH - Osztályában a legnagyobb vágásteljesítmény

Új, vezeték nélküli kézi körfűrész és vezeték nélküli szablyafűrész profiknak, 18 voltos lítium-ion akkumulátorral.

 

  • Prémium lítium-ion akkumulátor a fűrészeléshez szükséges legnagyobb teljesítmény érdekében
  • Hosszú élettartam a Bosch Elektronikus Motorvédelemnek (EMP) és Elektronikus Cellavédelemnek (ECP) köszönhetően

A Bosch új, GKS 18 V-LI Professional kompakt vezeték nélküli kézi körfűrésze és a GSA 18 V-LI Professional vezeték nélküli szablyafűrésze maximális teljesítményt és mobilitást biztosít. A 2,6 amper órás teljesítményű teljesen feltöltött 18 voltos Prémium lítium-ion akkumulátor elegendő energiát biztosít, hogy hosszában leszabjon akár több, mint 50 (900x19 mm-es) forgácslapot a kézi körfűrésszel, vagy felaprítson több mint 100 fenyőgerendát (100x100 mm) a szablyafűrésszel. Mindkét fűrészt rendkívül hosszú élettartamra tervezték, a Bosch által megalkotott egyedülálló Elektronikus Motorvédelem pedig megvédi a motort a túlterheléssel szemben, és automatikusan kikapcsolja a motort, ha az megakad, megvédve a leégéstől.

A Bosch a GKS 18 V-LI Professional 165 mm-es fűrészpengéjű és 52 mm-es vágómélységű kézi körfűrészt speciálisan olyan építőipari szakemberek számára tervezte, mint ácsok, kőművesek, tetőfedők vagy kiállítás építők. A pontos vágást és könnyű fogást az ergonomikusan megformált fogantyú komfortzóna, a Soft-Grip bevonat és a csupán 4,1 kg-os gépsúly biztosítja.

A GSA 18 V-LI Professional szablyafűrész két sebességfokozatba kapcsolható: 2400-as percenkénti fordulatszámmal fémbe, 2700-as percenkénti fordulatszámmal pedig fába. A maximális vágáshosszúság 250 mm, ami ideálissá teszi a fűrészt villanyszerelők, gázszerelők, vízvezeték-szerelők, nyílászáró beépítők, ácsok és más, szakképzett építőipari munkások számára. Az ergonomikus Soft-Grip borítású fogantyú és a csupán 3,4 kg-os súly biztosítja a könnyű munkavégzést. A sebességváltó fröccsöntött alumíniumból készült háza még robosztussá teszi a szablyafűrészt. A gyorsító kapcsoló lehetővé teszi az apró próbafűrészeléseket is. Az új SDS fűrésztartónak köszönhetően a fűrészpenge egy mozdulattal, könnyen cserélhető.

Bosch lítium-ion technológiája

A Bosch innovatív Prémium lítium-ion technológiája egyetlen akkutöltéssel verhetetlen működési időt és a gépnek 400%-kal hosszabb élettartamot biztosít m ás gyártók hasonló akkus készülékeivel összehasonlítva. A hosszú élettartam

A Bosch Elektronikus Cellavédelemnek köszönhetően megbízhatóan védi az akkumulátort a túlterheléstől, a túlhevülés és mély kisüléstől. Mindemellett az akkumulátor háza annyira masszív, hogy 2 méter magasról betonra ejtve is működőképes marad. A Prémium lítium-ion technológia további előnye, hogy verhetetlen az akkumulátor készenléti ideje - köszönhetően a Bosch nagy teljesítményű akkumulátor celláinak és az intelligens energia felhasználásnak. A speciálisan kialakított cellák a rendkívül alacsony belső ellenállásnak és az akkumulátor kimagasló minőségű külső burkolatának köszönhetően biztosítják az alacsony energiaveszteséget a töltés és a működés ideje alatt. Ennek következtében a Bosch akkumulátorok rendkívül ellenállók, teljesítményük pedig utolérhetetlen. A Bosch Hightech elektronika a motorral és a váltóval történt tökéletes összehangolásának eredményeképpen a hajtás teljesítménye rendkívül hatékony, az akkucellák kihasználtsága pedig optimális. Nincs memória effektus, így az akkumulátorok teljesen készen állnak a használatra akár néhány hónapos kihagyás után is.

 

A Bosch első gyártóként alkalmazta a lítium-ion technológiát a vezeték nélküli szerszámaiban, ami által újradefiniálta az elektromos kéziszerszámok piacát. A Prémium lítium-ion technológia - amely a szakemberek napi igényeit figyelembe vevő folyamatos fejlesztések eredményeként született meg -, még többet nyújt, mint a korábbi lítium-ion technológia: rendkívüli működési időt és hosszú élettartamot garantál.

A Prémium lítium-ion technológia a 3,6 volttól 36 voltig terjedő összes géposztályban elérhető: Profiktól Profiknak. A Bosch így minden szakember számára optimális szerszámgépet kínál.

A Bosch az új vezeték nélküli fűrészeket hordozható táskában, egyórás töltővel és két akkumulátorral szállítja. Mindkét szerszám szakkereskedőknél kapható, ajánlott fogyasztói ára 87.250.- Ft + áfa.

Műszaki adatok

GKS 18 V-LI Professional

Akkufeszültség

18 V

Akku-kapacitás

2,6 Ah

Maximális vágási mélység

52 mm

Maximális vágási mélység 45 fokban

40 mm

Fűrész penge átmérője

165 mm

Fűrész penge belső átmérője

20 mm

Gépsúly, beleértve az akkut

4,1 kg

Műszaki adatok

GSA 18 V-LI Professional

Akkufeszültség

18 V

Akku-kapacitás

2,6 Ah

Maximum vágási hosszúság

250 mm

Fordulatszám:

fában

fémben

 

 

2 700 min-1

2 400 min-1

Fűrész penge tartó

SDS

Gépsúly, beleértve az akkut

3,4 kg

 

A Bosch csoport

A Bosch csoport egy nemzetközileg vezető technológiai és szolgáltató vállalat. A gépjármű- és ipari technika, valamint az épületgépészet területén 260.000 dolgozóval 2006-ban 43,7 milliárd euró forgalmat bonyolított le. A Bosch csoporthoz a Robert Bosch GmbH és további, több mint 50 országban található 300 leány- és regionális vállalat tartozik. Ez a világméretű, fejlesztő, gyártó, és értékesítési szövetség a további növekedésének előfeltétele. A Bosch évente több mint hárommilliárd eurót fordít kutatásra, fejlesztésre, és ez 2006-ban 3.000 szabadalmat jelentett. A vállalatot 1866-ban Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban egy finommechanikai és elektrotechnikai műhelyként alapította.


A Robert Bosch GmbH társasági szerkezete a Bosch csoport számára vállalkozói önállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi a vállalatnak a hosszú távú tervezést és a jövőbe mutató jelentős előfejlesztésekbe folyó beruházásokat. A Robert Bosch GmbH. 92 százalékos részesedése a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Ipari Vagyonkezelő Társaság kezében összpontosul. Ez a társaság gyakorolja a vállalati társasági funkciót. A többi tulajdon részt a Bosch család és a Robert Bosch GmbH. birtokolja.


További információért látogasson el a www.bosch.hu honlapra.

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.