FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-11-19

Erdészek a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathonon

Immár ötödik alkalommal vágtak neki az erdészek a 19. alkalommal megrendezésre kerülő Bécs-Pozsony-Budapest közötti 320 km-es távnak, amely Európában egyedülálló ultramaratoni verseny.

Klikk a nagyításhoz!

A rendezvény már három fővárost köt össze, két országhatáron, két osztrák tartományon, két szlovák és három magyarországi megyén, Ausztriában 18, Szlovákiában 9, Magyarországon 17 településen halad keresztül. A tartományok, megyék, városok, a kistelepülések segítették, fogadták a rendezvényt, frissítővel várták és lelkesen biztatták a versenyzőket, több ezer fiatal részvételével szerveztek csatlakozó versenyeket és nagyszerű hangulatban várták a futókat.

 

A STIHL - Forest Trapp erdészeti hosszútávfutó csapat az elmúlt évi összeállításban vágott neki a már ismerős távnak. A rajt az Európai Erdők Hetében október 19-én a bécsi Ernst-Happel stadionban volt, ahol nem oly rég még a futball Európa Bajnokság izgalmas meccsei zajlottak , október 23-án, nemzeti ünnepünkön Budapesten, pedig célba értek a legelszántabbak, és a legkitartóbbak. A felkészülést apróbb sérülések ugyan megzavarták, azonban a verseny főpróbája jól sikerült, hiszen a Budapest Nemzetközi Maraton mind egyéniben, mind csapatban jól sikerült.

 

A versenyt végül 32 óra 1 perc 42 másodperces idővel sikerült teljesíteniük, ami az erdészek hosszútávfutó csapatát a 108 férficsapat közül a 81. helyre jutatta. Ebben a népes mezőnyben együtt futnak fiatalok és idősebbek, amatőrök és élsportolók, így az elért eredmény mindenképpen örömteli. A csapaton belüli összhang ebben az évben is jellemző volt, hiszen másképpen hogyan is lehetne jó hangulatban, de minden erőt összeszedve teljesíteni a távot.

 

A STIHL - Forest Trapp erdészeti hosszútávfutó csapatot ebben az évben is szinte "lábukon" vitték a minden nap futó Bakos Gergely és Bakos Péter, a korukat meghazudtolóan teljesítő Hartmann Mihály és Padányi Gulyás Gábor, valamint a futás mellett a kerékpárral való kísérést is felvállaló Szentpéteri Sándor.

Külön köszönet a szponzoroknak, az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.-nek az anyagi és a felszerelésben nyújtott segítségért, a Vértesi Erdő Zrt.-nek, a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek, a MEGOSZ-nak, az OEE-nek, a Magyartölgy Mérnöki Iroda Bt.-nek (Dr. Tácsik Mihály) és nem utolsó sorban Krizsák Zoltánnak (alias Rizsa) a Budapesti Erdészettől.

 

A STIHL - Forest Trapp erdészeti hosszútávfutó csapat az elmúlt évek sikereire alapozva abban a reményben készül, hogy a szponzorok és a szervezők közös akaratából továbbra is minden évben, így 2009-ben október 19-23. között - immár 6-hatodszor - újfent nekivághat a Jubileumi 20. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratonnak.

Szentpéteri Sándor

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.