FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
A lap könyvjelzője
a Kedvencek közé.
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-11-18

Legkeményebb kihívások leküzdése az asztalosmunkában

A Bosch Prémium lítium-ion technológián alapuló GSR14.4/18 VE-2 LI Professional vezeték nélküli fúró-csavarozók és a Bosch 14.4/18 VE-2 LI vezeték nélküli Heavy-Duty ütvefúró-csavarozók gyakorlatilag elpusztíthatatlanok.

 

A tető-, váz vagy gerendaszerkezetekben használt csavarkapcsok minden esetben közepes és nagy csavar átmérőt igényelnek. A nagy csavarátmérő rendkívül nagy kihívásnak teszi ki a vezeték nélküli ütvefúró-csavarozókat, hiszen ha a motor megáll, akkor általában elkerülhetetlen, hogy az ne égjen le. Mindez azonban nem történhet meg a Bosch Premium lítium-ion technológián alapuló új vezeték nélküli GSR 14.4 VE-2 LI Professional és GSR 18 VE-2 LI Professional fúrócsavarozókkal, illetve a GSB 14,4 VE-2 LI Professional és 18 VE-2 LI vezeték nélküli ütvefúró-csavarozókkal. Ezek a nagy teljesítményű vezeték nélküli szerszámok olyan nagy előnyöket nyújtanak az asztalosoknak, mint például a Bosch Elektronikus Motorvédelme (EMP), amely egyedülálló a piacon. Az EMP automatikusan kikapcsolja a magas forgatónyomatékú motort, ha az megakad, így védve meg attól, hogy leégjen. Ezek a tulajdonságok gyakorlatilag elpusztíthatatlanná teszik a szerszámokat, még ha a legkeményebb körülmények között használják is azokat. A Bosch Heavy-Duty vezeték nélküli fúrócsavarozói tökéletesen védettek kívülről, hiszen a hajlékony és rugalmas Dura Shield borításuknak köszönhetően a szerszámok teljesen épek maradnak, még ha 2 méter magasról betonra esnek.

A Bosch 14,4/18 VE-2 LI Professional vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozói kétsebességes automata sebességváltóval garantálják a rendkívüli teljesítményt fában és fémben egyaránt, valamint falmunkákhoz ütvefúrásra is a GSB verziók esetében. A szerszámokat első fokozatban 10 és 12 milliméter csavarátmérőre, míg a második sebességi fokozatban 40 és 50 milliméter, főleg falba történő csavarátmérőre tervezték. Speciálisan hangolt hajtóműáttétel biztosítja a gyors előrehaladást a fúró/ütvefúró funkcióban. A progresszívan növekvő forgatónyomaték pedig minden csavarmérethez lehetővé teszi a finomhangolást .

A Bosch ismét újított az eszközök ergonómiai kialakításában, ugyanis a szerszámok nyelén található Softgrip bevonatnak köszönhetően fáradságmentessé válhat a munkavégzés. Az alacsony gépsúlynak köszönhetően - amely a GSR modelleknél (14.4 illetve 18 voltos) csak 2,3 és 2,4 kilogramm, illetve a GSB modelleknél (14.4 és 18 voltos) 2,4 és 2,5 kilogramm - pedig rendkívül egyszerűvé válik a használat.

Más gyártók hasonló akkus készülékeivel összehasonlítva a Bosch egyedülálló Prémium lítium-ion technológiája négyszer hosszabb élettartamot és egyetlen akkutöltéssel a legnagyobb számú csavarozást garantálja. Mindez a Bosch Elektronikus Cella Védelmének (ECP) köszönhető, amely megbízhatóan védi az akkumulátort a túltöltéstől, a túlmelegedéstől és a teljes lemerüléstől. A Prémium lítium-ion technológia másik előnye az egyetlen töltéssel végrehajtható verhetetlen működési idő - köszönhetően a Bosch nagy teljesítményű akkumulátor celláinak és az intelligens energia felhasználásnak. A speciálisan kialakított cellák a rendkívül alacsony belső ellenállásnak és az akkumulátor kimagasló minőségű külső burkolatának köszönhetően biztosítják az alacsony energiaveszteséget a töltés és a működés ideje alatt. Ennek következtében a Bosch akkumulátorok rendkívül ellenállók, teljesítményük pedig utolérhetetlen. A Bosch Hightech elektronika a motorral és a váltóval történt tökéletes összehangolásának eredményeképpen a hajtás teljesítménye rendkívül hatékony, az akkucellák kihasználtsága pedig optimális.

A Bosch csoport

A Bosch csoport egy nemzetközileg vezető technológiai és szolgáltató vállalat. A gépjármű- és ipari technika, valamint az épületgépészet területén 260.000 dolgozóval 2006-ban 43,7 milliárd euró forgalmat bonyolított le. A Bosch csoporthoz a Robert Bosch GmbH és további, több mint 50 országban található 300 leány- és regionális vállalat tartozik. Ez a világméretű, fejlesztő, gyártó, és értékesítési szövetség a további növekedésének előfeltétele. A Bosch évente több mint hárommilliárd eurót fordít kutatásra, fejlesztésre, és ez 2006-ban 3.000 szabadalmat jelentett. A vállalatot 1866-ban Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban egy finommechanikai és elektrotechnikai műhelyként alapította.


A Robert Bosch GmbH társasági szerkezete a Bosch csoport számára vállalkozói önállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi a vállalatnak a hosszú távú tervezést és a jövőbe mutató jelentős előfejlesztésekbe folyó beruházásokat. A Robert Bosch GmbH. 92 százalékos részesedése a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Ipari Vagyonkezelő Társaság kezében összpontosul. Ez a társaság gyakorolja a vállalati társasági funkciót. A többi tulajdon részt a Bosch család és a Robert Bosch GmbH. birtokolja.


További információért látogasson el a www.bosch.hu honlapra.

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.