FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-11-13

CONMOB Nemzetközi Bútorvásár Kolozsváron / Bútordivat Erdélyben

Mintegy 70 cég vett részt a legnagyobb erdélyi bútorvásáron, a múlt héten megrendezett kolozsvári Conmobon. A székesfehérvári Garzon Bútor Kereskedelmi Kft. a vásárral egy időben nyitotta meg erdélyi képviseletét.

Fotó: a szerző felvétele

Hatvanöt romániai és két magyarországi cég részvételével zajlott november 5. és 9. között Kolozsváron a Conmob Nemzetközi Bútorvásár. A 15. alkalommal megrendezett kiállításnak, mely a legnagyobb bútoripari seregszemle Erdélyben, idén is az Expo Transilvania adott otthont. A kiállítók 6500 négyzetméteren mutatták be termékeiket. Az autóbusz-pályaudvarból kialakított vásárcsarnok igencsak tarkabarka képet mutatott: igényesen berendezett standok váltogatták egymást olyanokkal, melyeknek tulajdonosai mindenféle esztétikai szempontot figyelmen kívül hagyva csupán azt célozták meg, hogy a lehető legtöbb bútort állítsák ki. Az alapanyagok közül továbbra is a faforgács és farost lemez a legnépszerűbb, de lehetett látni szépen megmunkált tömörfa bútorokat is, elsősorban a székelyföldi termelők jóvoltából. Azt, hogy a famegmunkálást művészi szintre lehet emelni, ékesen példázta a vásáron tizedik alkalommal szereplő sepsiszentgyörgyi Sculptura Secuiască Kft. standja. A bútorgyártók és -forgalmazók mellett néhány lakberendezési cikket árusító cég is jelen volt a vásárban, s képviseltette magát a szaksajtó is.

A Conmobról idén sem hiányoztak a magyarországi kiállítók. A székesfehérvári Garzon Bútor Kereskedelmi Kft.-nek komoly szándékai vannak Romániával kapcsolatban, hiszen a vásárral egy időben nyitotta meg erdélyi képviseletét a kolozsvári Cluj City Centerben. A vállalkozás, melynek jogelődjét 1949-ben alapították, lakás-, iroda-, egészségügyi, oktatási és szállodabútorokat gyárt. Üde színfoltja volt a vásárnak a függőszékeket gyártó és forgalmazó veszprémi Zero Gravity Manufacturing Kft. standja. A Romániában egyelőre kuriózumnak számító függőszékek egypontos felfüggesztésű, lakásban és a szabadban egyaránt használható ülő- vagy fekvőalkalmatosságok, melyek hát- és gerinckímélő jellegűek, s emiatt Nyugaton egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Pengő Zoltán

Forrás: Krónika.ro nov.10.

Mi a bútordivat Romániában?

Végre nálunk is megjelentek a virágminták, és egyre fényesebbek a bútorok. Erdély legnagyobb bútorkiállításán jártunk.

 

A múlt héten zajlott a kolozsvári Expo Transilvániánál az Erdély legnagyobb bútorvásáraként beharangozott ConMob vásár, ahol a hazai bútortrendek alakulásába akartunk bepillantást nyerni. Az első benyomás, szó mi szó, riasztó volt: a bejáratnál sorbanállás, kifele pedig rondábbnál rondább bútordarabokkal szállingóztak azok, akik kihasználták, hogy a kiállítás vásár is volt egyben.

Bent azonban máris jobb volt, azoknak a ronda bútoroknak, amikkel kifele igyekeztek, nyomuk sincs egyelőre. Közel hetven cég vesz részt a kiállításon, közülük kettő magyarországi, a többi hazai gyártó, illetve forgalmazó, a felhozatal pedig - mint ahogy várható is volt - nagyon vegyes.

Legtöbben a konyha-nappali-háló berendezését vállalnák be, fürdőszobabútort alig, előszobába valót pedig egyáltalán nem látunk.

Ami első látásra feltűnik, az a fényes felületű, fényvisszaverő hatású nappali- és konyhabútorok sokasága, de hálóba való darabokat is találunk bőven ebben a kategóriában.

A másik újdonság a virágminta dominanciája. Úgy látszik, végre nálunk is igény van erre, és a cégek meg is tesznek mindent ennek az igénynek a kielégítésére.

A szokásostól eltérő kínálattal jelentkezett egy kovácsoltvasban utazó, illetve egy faragott fa termékeket gyártó sepsiszentgyörgyi cég - ők a természetes anyagokra és a spirál-formára esküsznek kínálatuk alapján.

Balázs Pál Előd

Forrás: TransIndex nov.10.

 

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.