FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-11-04

Legnomec - házi vásár - nyílt napok - szakmai fórum

A Legnomec Kft. október 10-11-én házi vásárral egybekötött szakmai napokra várta partnereit, és a faiparban érdekelt szakembereket. A szakmai kíváncsiságon túl a kiállított gépekre és szerszámokra meghirdetett -20 -30 -40 és -50 százalékos kedvezmény szintén vonzotta a látogatókat a tótszerdahelyi bemutatóterembe.

Gép és termékbemutató
A házi vásáron a Legnomec Kft. munkatársai, és az anyavállalat olasz képviselői mutatták be a faipari- gépeket és szerszámokat, készséggel állva a látogatók rendelkezésére bármilyen szakmai kérdés megválaszolásában. Két új gépet is kiállítottak: a Quartz 6 automata élfóliázót, (amely a korábbi Quartz 4-es gépet váltotta) és a Vitap Sigma 2T automatafúrót. Ezen kívül részletesen megismerkedhettünk az EMC kontaktcsiszolóval, a VITAP sorozatfúró/élfóliázó - teljes palettájával, a PUTSCHMENICONI táblafelosztóval, a LAZZARI faipari alapgépekkel, SECEA szárítóberendezésekkel és a LASERTECH lézerrel. A rendezvényen jelentették be, hogy ezentúl a Legnomec Kft. számos terméke már a www.legnomec.hu/shop webáruházukban is megvásárolható. A Legnomec Kft. segítséget tud nyújtani a pályázatírásban a Goodwill Consulting pályázati tanácsadó Kft., illetve a lízingajánlatban a Budapest Lízing Zrt. közreműködésével.

 

Szakmai fórum

A faipari gép- és termékbemutató mellett szakmai fórum várta az érdeklődőket. A munkavédelmi előadások gyakorlati példákon keresztül mutatták be, hogy a munkavédelmi szabályok figyelmen kívül hagyása, az ócska, elöregedett, hibás gépek használata, és az emberi felelőtlenség milyen súlyos balesetek okozója lehet.

A faipari üzemekben végzett munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatait Fekete István az OMMF Nyugat-dunántúli Munkavédelmi Felügyelőség igazgatója ismertette a jelenlévőkkel. Mint elmondta, Magyarországon a cégeket a munkavédelmi előírások betartására leginkább a hatóságoktól való félelem motiválja, szemben a nyugat-európai példákkal, ahol a vállalkozók jól megfontolt érdekből biztosítják a korszerű technológiát és a megfelelő munkakörülményeket. Az előadó felhívta a figyelmet a munkáltatók felelősségére. Ha ugyanis a munkavédelmi szabályok mellőzése, vagy ócska, nem megfelelő gépek használata miatt baleset történik, akkor a munkaadót teszik felelőssé. Ez sok esetben súlyos anyagi és erkölcsi következménnyel jár. A vétkes munkáltató a balesetet szenvedett munkatárs egészségügyi költségeinek megtérítésére és a felmerülő vagyoni, illetve nem vagyoni kártérítések megfizetésére számíthat.

 

Vitap Sigma 2T automatikus fúró az alábbiakkal ellátva: 2 db vízszintes fúróegység, 11+11 gyorscsatlakozó tokmánnyal és egyenként 2 HP (1,47 Kw) motorral. A jobb oldali vízszintes egység mozgatható a függőleges egység fölött, a munkaasztal hasznos mérete 2500 mm. Digitális leolvasók a vastagság szabályozásához, 2 db pneumatikus ütköző, alternatív vízszintes/ függőleges fúrókör, ékszíj átvitel rugós feszítéssel, frontális és oldalsó pneumatikus darabtámasztás, biztonsági fúrókör. A motorizált munkadarab behordó, hossza: 700 mm. A fúróegység hosszirányú mozgatása golyós sínen és mágnesszalag digitális olvasóval történik. 1 db 2500 mm első és hátsó fűrészporgyűjtő berendezés tartozik hozzá a fűrészpor gyűjtéséhez és elszívásához. CE minősítés.

Massimo Chiappin a Legnomec Kft. igazgatója, és Marco Vezzosi olaszországi kereskedelmi igazgató átadják a balassagyarmati vevőknek a Vitap Sigma 2T gépet.

Quartz 6 Automata élfóliázó

A gép váza magas szilárdságú acélból van felépítve. Gumival bevont elôtoló ékszíjat tartalmaz magas tapadású görgőkkel, amelyek ipari láncra rögzítettek. A görgők léptetése két vezetőn keresztül történik, az egyik vezető kerek, a másik teli, edzett és köszörült egyenes vonalú előtolóval és oldalsó felrakó ellenállással. A felső acél nyomóegység gumigörgőkkel felszerelt csapággyal van felfogatva a jobb, lineáris darabmozgás miatt. A nyomóegység emelés automata elhelyezéssel valósul meg. Mechanikus digitális jelző mutatja a panel vastagságot. PLC irányítja a motorok bekapcsolását és a ragasztótartályt.

LEGNOMEC Kft.

8864 Tótszerdahely, Kossuth u. 170.

Tel: (30) 247-3330, (93) 583-058

Fax: (93) 383-791

e-mail: legnomec@legnomec.hu

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.