FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-10-31

RENEXPO Dél-Kelet Európa, 2008. november 19-21.

Az első nemzetközi kiállítást rendezik Dél-Kelet Európában a megújuló energiákról és energiahatékonyságról - RENEXPO South-East Europe 2008, Sala Palatului, Bukarest, Románia, 2008.november 19-21.

A dél-kelet európai régió, ezenbelül is különösen a nemrég az EU-hoz csatlakozott Románia is kötelezetté vált azon irányzatoknak, mely szerint 2020-ig a CO2-kibocsátást csökkenteni kell és az összes energiafelhasználás 20%-át megújuló energiaforrásokból kell biztosítani. Az új célkitűzések előrevetítik az alternatív energia és az energiahatékony technológiák alkalmazásának jelentős növekedését.

 

A RENEXPO South-East Europe 2008 központi eseményként, 2008.11.19-21-ig a bukaresti Sala Palatului-ban gyűjti össze mindazon délkelet-európai szereplőket, akik a megújuló energia témájában érdekeltek.
A várható ötven kiállító - gyártók, tervezők, energiaszolgáltatók, szakértők a kutatás és tudomány területéről, szakmai szövetségek, média, minisztériumok és hatóságok - mintegy 1500 látogatót vonz majd, összességében lefedve így a megújuló energia és energiahatékonyság szakmát.

A vásár keretein belül megrendezésre kerül egy kongresszus is, amely a bioüzemanyag, hulladékból származtatott energia, geotermia, energiahatékonyság, vízenergia és finanszírozástámogatás témaköröket öleli fel. A politika, gazdaság, szövetségek és média szereplői közül mintegy 400 szakember részvétele várható, akik a jogi és támogatási háttérről, technológiáról, gyakorlati megvalósításról, a legújabb kutatási eredményekről és a jövőbeli piaci tendeciákról és fejlesztési stratégiákról informálódhatnak.

 

A dél-kelet európai ország, a maga 238.391km2-vel és kb. 22,3 millió lakosával hatalmas potenciált testesít meg a megújuló energia számára. Az összes megújuló energiaforrás: szél, nap, biomassza, geotermia és vízenergia mind áramként, mind hőtermelésként kiépítésre és fejlesztésre vár.

Mindezidáig a legfőbb energiaforrás a földgáz, olaj és a szén. A megújuló energiák köréből szinte kizárólag a vízenergia lett jelentősebben kiaknázva. A biomassza, a geotermális és szolár energia pillanatnyilag néhány privát háztartásban hőtermelésre korlátozódik. Különösen a biomassza energetikai célú felhasználása - mindenekelőtt a mezőgazdasági hulladék és a fa - egy nem alábecsülendő lehetőségnek számít az országban. A szélenergiai fejlesztési lehetőségeket jelenleg térképezik fel.

 

Mivel várhatóan Romániából az egész dél-kelet-európai térségre kiható piaci impulzusok indulhatnak ki, kiállítási koncepciónk és akviziciós tevékenységünk kiterjed a szomszédos országok, mint Magyarország, Szerbia, Ukrajna, Moldávia Bulgária, Törökország - sőt Oroszország és Grúzia érdekeltté tehető szakemberei, iparágak üzletemberei bevonására is.

Gáll-Tamás Avéna, a bukaresti székhelyű REECO RO Expoziţii S.R.L. vásárszervező ügyvezetője: "A RENEXPO South-East Europe egy olyan kaput tár azon külföldi piacokat kereső nyugat-európai cégek számára, amelyek az új, dinamikus, a jövőre nézve lehetőségeket magábanrejtő dél-kelet európai régióba kívánnak belépni."

 

A folytatás 2009 elején várható az aradi ENREG - ENERGIA REGENERABILA Nemzetközi Kiállítás a Megújuló Energiákról és Energiahatékonyságról néven 2009. március 26-28. között.

Arad nem csupán a REECO csapat székhelye, de a harmadik legnagyobb román vásárközpont is. Ezenkívűl Arad egy megközelíthetőség szempontjából nagyon szerencsés, Románia, Magyarország, Szerbia által képezett hármas országhatár közelében fekszik.

Ezt követi majd a harmadik Budapesten rendezett RENEXPO Central Europe 2009. április 16-18. között.

 

A megújulóenergia-ipar térhódításához elsősorban nem pénzre, vagy egy-egy berendezés megvásárlására van szükség; fontosabb a szemléletváltás és a rendszerben történő gondolkozás a fenntarthatóságot illetően. Mindez pedig szükséges, hogy áthassa a megoldásszállítókat, a potenciális felhasználókat, a tervező- és installáló cégeket egyaránt. Ezért a RENEXPO Central Europe integrált kommunikációjában valamennyi érdekelt felet és célcsoportot megszólítja. A 2008. évi kiállítás rövid összegzését itt olvashatja (pdf).

Forrás: Renexpo Bukarest; EnReg Arad; Renexpo Budapest

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.