FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-10-22

Megnyitotta kapuit a Magyarországon valaha megrendezett legnagyobb design kiállítás!

Október 2-án a VAM Design Centerben megnyílt a legnagyobb Design kiállítás ami valaha volt Magyarországon. Három anyag a szenzációs I.DoT válogatás, a közép-európai fiatal tervezők alkotásait magában foglaló Design Match és a 100 év 10 stílus gyűjtemény egyidőben összesen 3200 négyzetméteren mutatja be az európai design keresztmetszetét.

 

A sajtótájékoztatón és megnyitón megjelent Andrea Oliva úr, az I.DoT projekt megalapítója. A szakember elmondta, hogy irigylésre méltónak tartja azt a szenvedélyt és elhivatottságot, amellyel Vincze Miklós létrehozta a VAM Design Centert, és örömét fejezte ki, hogy végre először Magyarországon is bemutathatják a világhírű kiállítást.

Az I.DoT azaz Italian Design on Tour, az olasz tárgykultúra kiemelkedő darabjait tartalmazza, melyet a világ legnevesebb design-intézményeinek szakemberei válogattak. A most Budapestre érkezett kiállítás előtte olyan nagyvárosokban mutatkozott be mint New York, London, Shanghai Las Vegas, vagy Mumbay (Bombay). A kiállítás 1300 négyzetmétert tölt meg és kínál látványosságot nem csak a design szakértői számára. A különleges formavilágú, legújabb innovatív fejlesztéseket magukon hordozó tárgyak lenyűgözik a látogatót, akiállítást mindeddig 500 ezren látták a világ nagyvárosaiban.

A design hét keretében életre hívott esemény a Design Match 2008 seregszemléjével egészül ki, melynek keretében Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország legtehetségesebb fiatal designerei mutatkoznak be, összesen 120 kiállító köztük 28 magyar művész 1600 négyzetméteren mutatkozik be. "Ez a térség egyetlen nagy szabású, nem kommersz formaművészeti bemutatója. Egyedi koncepciójának köszönhetően négy olyan országot fog össze, amelyek történelmi múltjuknak, tradíciójuknak és szellemi hagyatékuknak köszönhetően közel állnak egymáshoz. Ezáltal teret biztosít egy barátságos konfrontáció számára, a kiállítás mérkőzéssé (match) válik, a dizájner játékossá, a közönség pedig szurkolóvá." A projekt mottója az európai országok közös, határok nélküli térré történő integrációja.

 

A két kiállítás a 100 év 10 stílus gyűjteménnyel válik teljessé, mely 500 négyzetméteren mutatja be az elmúlt 100 év design történetének kiemelkedő, emblematikus darabjait. A gyűjteményben a világ legnagyobb tervezőinek mint pl. Starck, Breuer Marcel, Ron Arad, Mies Van Der Rohe, Aldo Rossi, tárgyai találhatóak, kiknek alkotásai a világ legnevesebb modern művészeti múzeumaiban találhatóak.

 

A kiállítás kísérő eseménye az I.FoT -azaz Italian Fashion on Trend, melynek keretében esténként egy-egy nagy olasz divatház mutatja be kollekcióit. Just Cavalli, GF Ferre, Moschino, Patrizia Pepe, Guess by Marciano, Dsquared.

I.DoT nyitva: 2008. október 3.- november 2. 10.00 - 18.00

I.FoT nyitva:: 2008. október 3. - október 9. 19.00 - 21.00

Design Match nyitva: 2008. október 3. - november 2. 10.00-18.00 óra

www.vamdesign.hu

 

Forrás: Épülettár

 

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.