FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-10-07

Plus Life Time - Extra teljesítmény

Az AKE közel öt évtizede foglalkozik fa- és fémipari szerszámok gyártásával. A minőségi körfűrészgyártás területén különösen nagy hagyományokkal és tapasztalatokkal rendelkezik. Ennek, valamint a folyamatos innovációs tevékenységének köszönhetően egyre hatékonyabb és gazdaságosabb termékeket kínál partnerei számára.

 

Speciálisan a magyar piacra fejlesztette ki az AKE Hungária a Plus Life Time (PLT) névre keresztelt sorozatát, melyet a Ligno Novum vásáron mutatott be. E termékek fő sajátossága, hogy azonos megmunkálási minőség mellett jelentős élettartam-növekedést tapasztalhatnak a felhasználók.

E fejlődés a szerszámok speciális előkészítésének és kidolgozásának köszönhető. A kész szerszám élettartamának növelésében nagy szerepet játszik az alaptest hőkezelése, amelyet kevés európai gyártó alkalmaz, valamint a magas know-how-t igénylő feszítési és egyengetési eljárás. Utóbbi az AKE fűrészek specialitása, amely rendkívül kiegyensúlyozott futást, ezáltal állandó vágásminőséget és hosszabb élettartamot biztosít.

 

A PLT fűrészek esetében különösen nagy hangsúlyt fektet az AKE a feszítésre, melynek ideális értékét hosszú tesztelések során sikerült kikísérletezni. Így, valamint a módosított konstrukciónak köszönhetően a szerszám termelékenysége és élettartama is drasztikusan javul a korábbi lapszabász körfűrészekhez képest. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Erről kérdeztük az AKE egyik partnerét, a Veszprém megyei Bonti Bt. tulajdonos-ügyvezetőjét, Szíjártó Gábort.

A cég 1994-ben kiállítási installációk kivitelezésével kezdte meg faipari tevékenységét, majd gépberuházásokat követően egyre több asztalos vállalkozó lapszabászati igényét elégítette ki a régióban. E tevékenységet később élzárási szolgáltatással is bővítette, valamint megkezdte bútorlapok, bútorszerelvények forgalmazását.

Mivel Szíjártó úr kizárólag igényes munkát hajlandó kiadni kezéből, ezért komoly elvárásokat támaszt beszállítóival szemben. Ez igaz a szerszámokra is, ahol minden egyes szerszámra vonatkozóan - legyen az elővágó, főfűrész vagy élmaró - folyamatosan mérik és archiválják, hány folyómétert tudnak velük első osztályú minőségben dolgozni.

Ezért kérte fel az AKE a Bonti Bt-t tesztelések elvégzésre. A mérési eredmények komoly meglepetést okoztak. A korábbi lapszabászfűrészekkel szemben az új AKE PLT körfűrészek átlagosan kétszeres éltartóssággal rendelkeznek. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy két élezés között 1700-2100 folyóméter levágására voltak alkalmasak, kipattogzás-mentes minőségben. A megmunkált bútorlapok között neves hazai és külföldi gyártók termékei egyaránt szerepeltek, vagyis nem a megmunkált anyag sajátosságai miatt sikerült ezen eredményeket elérni. Ez összecseng más felhasználók tapasztalataival, hiszen bárki, aki eddig kipróbálta, legalább 50%-os élettartam növekedésről számolt be.

Szijártó úr rendkívül elégedett volt az eredményekkel, s úgy véli, a kísérlet nyertesei igazán az AKE PLT szerszámok felhasználói. Hiszen jelentősen, akár felére is csökkenhetnek az állásidők, az élezési költségek, s a szerszám ár-érték aránya kiemelkedő.

 

Az AKE PLT körfűrészeit formatizáló, táblafelosztó és vertikális szabászgépekhez egyaránt kínálja. Amennyiben a standard PLT-kínálatban nem szerepel az Ön által alkalmazott szerszám, azt igény esetén egyedi méretben is elkészíti az AKE Hungária.

 

Bővebb információ:

 

AKE Hungária Kft.

9700 Szombathely, Vásártér utca 12.

Tel: 94/ 513-270 Fax: 94/513-299

E-mail: akehungaria@ake.hu

Web: www.ake.hu

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.