FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-09-24

EPSOLUTION erdészeti rakodógép-család megújulása

A 2008. szeptember 11. és 13. között Sopronban a régi-új helyszínen az InnoLignum Erdészeti és Faipari kiállításon találkozhattak először az érdeklődök a megújult EPSILON erdészeti és hulladékrakodó-családdal, az Epsolution-nel.

A KUHN Rakodógép Kft. a szabadterületen mutatott be néhány modellt erdészeti gép-kínálatából.

 

Hazánkban itt, Sopronban találkozhattak először az érdeklődők a az EPSILON újdonságával, az Epsolution erdészeti daruval. A korábbi "Epsilon Plus" sikerszéria alapjait felhasználva az EPSILON mérnökei mintegy 280 kisebb-nagyobb újdonságot komponáltak bele ebbe a remekműbe. Ezek közül a belső tömlővezetésű függeszték, az "EPSLINK" emelkedik ki leginkább, mely igen elismerő fogadtatásra talált a stand vendégei között. Dacára annak, hogy a felhasználók eddig élőben még nem is találkozhattak ezzel az új modellel Magyarországon, a KUHN Rakodógép Kft. máris jelentős szerződésállománnyal rendelkezik erre az új modellre. A kiállított M120Z96 modell 12 tonnaméteres emelőnyomatékával, 9,6 m-es kinyúlásával, kevesebb, mint 2 tonnás önsúlyával, az új függeszték-rendszerrel és az egyéb, csak az EPSILON-okra jellemző részletekkel méltán pályázhat a hazai erdők legnépszerűbb "fás-daruja" címre.

A kiállításon megtekinthető volt továbbá egy 4 tm-es daruval szerelt 10 tonnás PALFINGER-STEPA erdészeti kihordó is, továbbá ugyanennek a darunak a traktorra szerelhető változata is. A 3-pont felfüggesztésű daru a PALFINGER-névhez méltón kiforrott eszköz, masszív "flap-down" kitalpalással, nagy nyomatékú fordítóművel, a darualapba integrált olajtartállyal, és rendkívül széles opciós kínálattal.

Mivel a piaci igények rendkívül gyorsan, úgyszólván egyik napról a másikra jelennek meg, illetve formálódnak, a fenti modellekből - szerencsés esetben - a folyamatosan cserélődő raktárról is kedvére válogathat a megrendelő.

A legnagyobb, egy 14 tonnás erdészeti kihordó Forwarder, a VALMET 840 volt. A gép-tulajdonos elmondása szerint meghökkentő, hogy milyen nehéz terepviszonyok között is magabiztosan mozog az új kihordó. A magyar nyelvű kezelő-felület, a 9,6 m-es gémkinyúlás, a tolatókamera, továbbá a hűtő- és ételmelegítő boxok egyaránt a komfortos és biztonságos üzemeltetést szolgálják. Legnagyobb örömére azonban nem is ezek a "komfort-fokozó" elemek szolgálnak, hanem a rendkívül gazdaságos, kis fogyasztású 6,6 literes, 190 lóerős Sisu Diesel motor. Ez a motor ugyanis kifejezetten Forwarderek számára lett kialakítva, így mind a haladásnál, mind daruzáskor rendkívül, és a műfajban egyedülálló hatékonysággal teszi a dolgát.


További információért látogasson el a KUHN Rakodógép Kft honlapjára.

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.