FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-09-24

Egy készház rendel!

Sokakban a könnyűszerkezetes házak egyszerű formatervű faházakként élnek, s nehezen tudják elképzelni, hogyan igazodnának a családi házakról alkotott elképzeléseikhez, hogyan lehetnének egyediek a paneles technológiával készült épületek. Pedig a legtöbb gyártó a típusházait is széles választékban kínálja, ugyanakkor egyedi tervek megvalósítására is lehetőséget biztosít a megrendelőknek.

A készházak egyik előnye éppen abból fakad, hogy a tervezési és engedélyeztetési szakasz után elkezdődő építkezés, - a gyári körülmények között legyártott, kész falpanelek miatt - csak két - három hónapot vesz igénybe. Ám a gyorsaság nagy precizitást is igényel és ezt az időjárási körülményektől független gyártóhelyek, csarnokok, a számítókép vezérlésű gépsorok tökéletesen biztosítani tudják. A készházak építése előtt a technológiából fakadó sajátosságok miatt nagyobb hangsúly kerül az átgondolt tervezésre. Ebben a fázisában kerül pontosításra a kapcsolók, konnektorok, világítótestek, tv-csatlakozások helye vagy a konyhagépek elhelyezkedése, mert ezek előkészítése már gyári körülmények között megtörténik A gyártók által kínált típustervek előnyei, hogy azok kipróbált, jól bevált tervek - közülük néhány bemutatóház formájában meg is tekinthető. Kisebb módosítások természetesen a típusterveken is elvégeztethetőek.

 

A Bien-Zenker idén új típusházcsaláddal bővítette kínálatát. Az On Top csoportba három földszintes és egy kétszintes ház kapott helyet, de a tervek folyamatosan bővülnek. A típusházcsaládok földszintes változatai akár háromgyermekes családok számára is ideális lakókörnyezetet biztosítanak, ennek megfelelően akár pincelépcsős variációval vagy extra garázzsal is megrendelhetők. A kétszintes változatok letisztult homlokzatukkal pedig a legújabb építészeti stílust tükrözik. Az On Top készházak tágas, légies terekkel és sok természetes fényt beengedő nagy üvegfelületekkel készülnek.

 

A kisebb alapterületű, 110 négyzetméteres földszintes On Top 110 készházakban a hasznos építészeti megoldások dominálnak, a kellemes külső megjelenéshez praktikus belső helykihasználás párosul. Az On Top 125 típusház belső terei a nagyvonalúságot tükrözik, már a belépéskor érezni a bőséges teret és az otthonos hangulatot. Igazi látványosság a 141 négyzetméteres On Top 141 háztípus, amit elsősorban a nagy üvegfelületek és a tágas bejárat tesz ellenállhatatlanná, de az átgondolt térrendezéssel egy valódi, élhető otthon kap a megrendelő.

 

Szélesebb típusházkínálattal rendelkezik a Bien-Zenker First Class családja, a kisebb alapterületű, földszintes házaktól az emeletes, modern, vagy alpesi stílusú házakig mindenki megtalálhatja benne álmai otthonát. Földig érő ablakok, tágas lakóterek, kellemes beosztások, változatos homlokzati kialakítások, kényelem és komfort jellemzi ezeket a házakat is.

Természetesen, aki nem talál megfelelő tervet a típusházak között, megterveztetheti egyéni elképzeléseit is a gyártóval Az egyedi készházak az építtető kívánalmain túl teljes mértékben igazodnak a telkek adta előírásokhoz. Kevesen tudják, hogy készház technológiával akár irodaházak, óvodák, orvosi rendelők vagy kisebb, családias szállodák is kivitelezhetők, így néhány éve a Bien-Zenker megépítette Magyarország első könnyűszerkezetes faluházát. Legyen szó tehát családi házról vagy középületről, összességében elmondható, hogy a beépített építőanyagok kiváló energetikai tulajdonságainak köszönhetően a készházak üzemeltetése kisebb terhet jelent a tulajdonosok számára.

Forrás: hg

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.