FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2008-09-24

CSIBA Technológiai Napok - harmadszor

Szeptember 11-12-13-án, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a "Csiba Technológiai Napok" Kőszegen, a cég telephelyén, a szokásoknak megfelelően - a teljességre törekvés jegyében - ismét rendkívül széles palettát kínálva.

A mostani, ősz eleji Technológiai Napok középpontjában, mely témakör állt? - tettük fel a kérdést Csiba Bélának, a Csiba Kft. tulajdonos ügyvezetőjének.

 

Mivel az utóbbi három évben a faanyag energetikai célú felhasználása felé nyitott a piac, így szinte kézenfekvő, hogy kiemelten kezeltük ezt a területet. Működés közben tekinthették meg látogatóink a tűzifa felkészítő kisgépeket, teljes gépsorokat, úgymint a különböző méretű és funkciójú aprítógép rendszereket, a kiskerti alkalmazástól az 50-100 m3/ó kapacitású gépekig bezárólag, tehát a teljes szortimentet és nem utolsósorban a különböző pellet illetve brikettgyártó gépeket, gépsorokat. Ezen berendezések iránti kereslet egyre intenzívebb.

Az érdeklődés egyik iránya kimondottan a mezőgazdasági szektorból érkezik Ennek megfelelően a különböző szálas termékek (szalma, nád stb.) brikettálása is, szinte teljes folyamatában megtekinthető volt. Egyébként, jelenleg két folyamatban lévő pellet üzemi beruházást vezényelünk. Egyik garantáltan ez évben működni fog, a másik pedig jövő év tavaszán.

Sajnos az utóbbi időben szomorúan tapasztaljuk partnereiktől hogy a banki procedúra, a "pénzhezjutás" sokkal nehezebb mint korábban. Úgy érzékeljük, hogy kockázati- tőkekihelyezés gyakorlatilag nem történik, ez pedig a mostani nehéz gazdasági helyzetben meglehetősen visszafogja a beruházásokat.

 

Természetesen az energetikai vonal mellett a "Technológiai Napok" rendezvényen nem hanyagoltuk el a bútoripari szektort sem. Itt is bemutatásra kerültek hobby gépektől a nagyüzemi berendezésekig az általunk képviselt márkák.

 

Nagy hangsúlyt fektettünk a szerszám karbantartás gépeire Ezen a területen még van megtakarítási lehetősége a szakmának.

 

 

Mennyire volt elégedett a "Technológiai Napok" látogatottságával?

 

A technológiai napok látogatottsága a várakozásnak megfelelő volt. Ez nem azt jelenti, hogy nagy létszám keresett fel minket, de aki jött konkrét elképzeléssel érkezett. Rendezvényünk egyik célja lenne, hogy az érdeklődőknek gyakorlati ismereteket, információt adjon, sajnos ezekkel a lehetőségekkel nem sokan éltek.

Mint megtudtuk a Csiba Kft, a "Technológiai Napok" rendezvényre időzítve elkészítette a magyar mellett, angol nyelvű, teljes értékű szakmai weboldalát is.

 

Nyerges Éva

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.