FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-09-04

Magyar Termék Nagydíj 2008

 

Magyar Termék Nagydíj

Magyar Termék Nagydíj

A Magyar Termék Nagydíj pályázatok 2008. évi eredményhirdetését és díjátadását szeptember 3-án tartották a Parlamentben.

 

A Magyar Termék NagydíjR - védjegy - tizenegy éve tanúsítja a folyamatosan ellenőrzött, kiemelkedően jó minőséget és a megbízhatóságot a termékek és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások körében. A globalizálódó világban az áruk és szolgáltatások közötti eligazodásban fontos, hogy a fogyasztók biztonság érzését segítve megismerhessék és megkülönböztethessék a kiváló minőségű, garanciát nyújtó termékeket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat. A Pályázati rendszer a gazdaságélénkítés alternatív programjaként segíti a versenyképesség fejlesztését és szervesen illeszkedik az európai védjegyek nemes sorába. A fogyasztói jogok érvényesülése csak aktív minőségpolitikával lehetséges. Mindannyiunk alapvető érdeke támogatást, lehetőséget biztosítani a gazdaság szereplőinek, hogy folyamatosan fejlesszék tevékenységüket, jó minőségű terméket állítsanak elő, ezeket megfelelő szakértő intézetekkel hitelesíttessék és ezekre a legszélesebb fórumokon fel is hívják a figyelmet. Így teremtve bizalmat ezáltal stabil vevőkört. A civil kezdeményezésű, - mára Magyarország minőségi útlevelének számító - pályázati rendszer célja: az EU tagállamaként elismerni a fogyasztói alapjogoknak és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő, magas minőségű termékeket és előállítóikat.

A pályázat kiíróinak: az Industorg Műszaki és Gazdasági Tanácsadó Bt.-nek, a TÜV-SÜD Kermi Kft.-nek, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, a MEHIB Magyar Exporthitel biztosító Zrt.-nek, az EXIMBANK Magyar Export- Import Bank Zrt.-nek, a Terc Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek és az ITD Hungary non profit Zrt.-nek meggyőződése, hogy a versenyképesség hosszú távon csak jó minőséggel érhető el.

A Magyar Termék NagydíjR Pályázati Rendszer ösztönzi a gyártókat a kiváló minőségű, EU - konform termékek gyártására, a fogyasztóvédelem és környezetvédelem előírásainak betartására, a folyamatos minőségfejlesztésre.

A Magyar Termék NagydíjR emblémával ellátott termékek kifejezik az előírt és önként vállalt gyártói és forgalmazói garanciákat a fogyasztók és felhasználók előtt.

A Magyar Termék NagydíjR elnyerése fontos azoknak a hazai gyártóknak és forgalmazóknak, akik jó minőségű, tartós termékekkel foglalkoznak és az erős piaci versenyben növelni kívánjak a termékeik iránti bizalmat.

A különböző gazdasági vállalkozások versenyeken, pályázatokon szerzett elismerésekkel hívják fel a figyelmet áruikra, hiszen ezek a kiválóság értékmérői. A pályázat lényege, hogy szigorú követelményrendszerével járuljon hozzá új termékek kifejlesztéséhez, versenyképességük javításához, legyen egyik eszköze a vállalkozói környezet fejlesztésének.

A Pályázat szakmai támogatói: a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, az Önkormányzati és Területfejlesztési minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Magyar Minőség Társaság

Tizenegy  esztendő alatt 471 díjazottból 171-en viselik a Magyar Termék NagydíjR Kitűntető Címet. A kezdetektől a díjazottak száma megduplázódott. Ebben az évben  a díjesélyes pályázatok száma 15%-kal emelkedett. A  bírált pályázatok magas színvonalát fémjelzi, hogy közel 50%-uk érdemelte ki  Kiírók Tanácsának különböző elismeréseit.

 

2008 évben Magyar Termék NagydíjR Kitüntetést 34 pályázat érdemelt ki, melyet  29 Nagydíjjal jutalmaztak.( nyolc pályázat összevontan kapott négy nagydíjat) elismert Termék Minősítést 5 pályázat nyert el.

2008 Magyar Termék Nagydíjat kapták (szaktrületünkhöz kapcsolódóak)

BRED Kft.
SKY irodabútor

Kanizsa Bútor Kft.
ADMIRAL bútorcsalád

Yart Plusz Bt.
Kacsalábon forgó palota (fajáték)

Gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: TermékNagydíj, Szerkesztette: TJ

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.