FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood2008-08-21

Energiatakarékossági pályázatok - több pénz

2008. augusztus 15-től javultak a Nemzeti Energiatakarékossági Program feltételei. Például a megújuló energia pályázatok támogatási aránya 25%-ról 30%-ra, a támogatási összeg felső határa 1 millóról 1,2 millió forintra nőtt. A változtatás visszamenőleges, tehát a már beadott pályázatokra is vonatkozik.

 

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) 1 milliárd forinttal növelte a Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) pályázatainak támogatására szánt 1,6 milliárd forintos 2008-as keretet - jelentette be a minisztérium.

KHEM a támogatási keret emelését a lakosság számára egyre nagyobb terhet jelentő energiaárak növekedésével magyarázta. A minisztérium döntése visszamenőleges hatállyal is érvényes, így a megemelt támogatás a már beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra is érvényes.

A minisztérium irányelvei szerint a magasabb energia-megtakarítást eredményező beruházások részesülnek előnyben. Ezért a legnagyobb mértékben, 12 százalékkal a legtöbb fajlagos energia-megtakarítást jelentő, komplex beruházások támogatása emelkedett, míg a többi pályázati kiírás 5 százalékkal magasabb támogatásban részesül.

A tárca közleménye szerint a módosítások alkalmazása után 29 százalékkal nő a megítélt támogatási összeg az eddig pozitívan elbírált pályázatok esetében. A KHEM módosítása ugyanakkor nem érinti a maximálisan támogatható összeget, így az energiatakarékossági beruházásokra felvehető kedvezményes hitel a megnövekedett támogatás összegével csökken. (MTI)

 

1. Nyílászárók cseréjét illetve utólagos hőszigetelését támogató pályázat

A pályázat célja: Vissza nem térítendő támogatással és/vagy kedvezményes kamatozású hitellel járuljon hozzá az 1994 előtt épült lakóingatlanok energiamegtakarítást eredményező nyílászáró csere/nyílászáró utólagos hőszigetelése beruházásokhoz.

Az elnyerhető támogatás mértéke: A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 20%-a, de lakásonként legfeljebb 352.000 Ft.

Részletek >

 

2. Fűtés és melegvízellátás korszerűsítését támogató pályázat

A pályázat célja: Vissza nem térítendő támogatással és/vagy kedvezményes kamatozású hitellel járuljon hozzá a lakóingatlanok energiamegtakarítást eredményező fűtés és/vagy használati melegvíz ellátás korszerűsítésre irányuló beruházásokhoz.

Az elnyerhető támogatás mértéke: A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 25%-a, de lakásonként legfeljebb 500.000 Ft.

Részletek >

 

3. Lakóépületek utólagos hőszigetelését támogató pályázat

A pályázat célja: Vissza nem térítendő támogatással és/vagy kedvezményes kamatozású hitellel járuljon hozzá 1994 előtt épült lakóingatlanok energiamegtakarítást eredményező utólagos hőszigetelése beruházásokhoz.

Az elnyerhető támogatás mértéke: A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 25%-a, de lakásonként legfeljebb 500.000 Ft.

Részletek >

 

4. Komplex energiatakarékossági beruházásokat támogató pályázat

A pályázat célja: Vissza nem térítendő támogatással és/vagy kedvezményes kamatozású hitellel járuljon hozzá 1994 előtt épült lakóingatlanok energiamegtakarítást eredményező beruházásaihoz.

Az elnyerhető támogatás mértéke: A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, de lakásonként legfeljebb 1.200.000 Ft.

Részletek >

 

5. Megújuló energiafelhasználást ösztönző pályázat

A pályázat célja: Vissza nem térítendő támogatással és/vagy kedvezményes kamatozású hitellel járuljon hozzá lakóingatlanok vonatkozásában a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházásokhoz, a megújuló energiaforrásokkal előállított hőenergia vagy villamosenergia-termelő kapacitások létesítéséhez vagy biomassza, geotermikus energia, szélenergia, napenergia (napkollektorok, napelemek), vízenergia valamint szerves hulladékok felhasználásának növeléséhez.

Az elnyerhető támogatás mértéke: A vissza nem térítendő támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, de lakásonként legfeljebb 1.200.000 Ft.

Részletek >

 

 

 

Forrás: Zöldtech

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.