FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood



2008-07-31

Bútorvilág szakvásár, Budapest szeptember 10-14.
a BNV keretében

A tavalyi Bútorvilág szakvásár megnyitásakor, annak új tulajdonosa, a Hungexpo Zrt. nevében György Miklós vezérigazgató bejelentette, hogy a következő, tehát az idei Bútorvilág-ot a BNV keretei között rendezik meg. Ez a szimbiózis jól látható a két, gyakorlatilag egy esemény honlapjain is. Ezek mindkét címen elérhetőek: www.butorvilag.hu és www.bnv.hu , ugyanakkor tartalmában teljesen azonosak. Sőt a vásár a www.hungexpo.hu honlapon a soronkövetkezők között már így szerepel: BNV & Bútorvilág.

A BNV-n belül az új G épületben a Bútorvilág lesz az első kiállítás.

 

A BNV árucsoportjai ugyanakkor felölelik a szokásos teljes palettát:

- Ház és kert

- Bútorvilág

- Konyhai felszerelések

- Wellness, fitness, egészség

- Hobby, barkács, szabadidő

- Könyv, kultúra, művészet

- Gasztronómia

- Divat és stílus

- Gyerekvilág

- Szórakoztató elektronika

- Nemzetek bemutatkozása

- Szolgáltatások

 

A vásár szokás szerint minen nap 10-18 óra között lesz nyitva.

A helyszín a Hungexpo Budapesti Vásárközpont.

 

A Hungexpo számos újítást vezetett be az idén:

 

A szervezők a BNV időtartamát a kereskedők szempontjait figyelembe véve lerövidítették. A korábbi 9 helyett 2008-tól 5 napos a BNV. Ugyanakkor számos újítást vezetek be.

 

A tematikus napok keretében - a látogatók összetételének javítása érdekében - a vásár minden napján más és más célcsoport kerül fókuszba. A kiemelt célcsoportokon belül így magasabb látogatószámra számítanak.

Szeptember 10. Építkezők és lakberendezők napja: ezen a napon, a partnerei által felhasznált meghívók költsége nem jelentkezik a kiállító számlájában. Ezzel kívánják ösztönözni a BNV szakmai látogatói számának növekedését.

Szeptember 11. Ezüst nap: ezen a napon a nyugdíjasok számára ingyenes a belépési és nekik szóló külön programok lesznek.

Szeptember 12. Nők napja: ezen a napon a hölgyek ingyenesen léphetnek be a BNV-re és élvezhetik a nekik szóló programokat.

Szeptember 13-14. Családok hétvégéje: a BNV utolsó két napja a családoké, eseményekben gazdag szórakozási lehetőséget és gyermekjátszót kínálva.

 

Kísérő rendezvények, programok között a hétvégén nagyszabású koncerttel ünnepeli meg a Hungexpo a 112. BNV-t.

 

Bútorvilág a BNV-n

A BNV-n évek óta kiemelt szerepet kap a bútoripar és a lakberendezés tematika. A Bútorvilág kiállítás a jövőben a BNV-vel egy időben lesz, otthont adva a BNV bútor és lakberendezés tematikájának. Ezáltal ez lesz ezen szakma legnagyobb hazai kiállítása, amely egy helyre koncentrálja a téma kiállítóit és érdeklődőit, az eddigieknél nagyobb látogatószámot biztosítva.

 

A SZAKMA FÓRUMA

A Hungexpo 2008-ban erősíti a BNV szakmai jellegét. A vásár első napján, szakmai nap keretében lehetőséget ad a kiállítóknak újdonságaik és kiemelt termékeik bemutatására, workshopok tartására, üzleti találkozók lebonyolítására. Külön erre a napra szóló meghívókat készítenek, amelyet a kiállítók elküldhetnek partnereinek, akik így ingyenesen látogathatnak ki a BNV-re, ráadásul a felhasznált meghívókat a kiállítóknak sem számlázák ki.

 

E szakmai jegyek előállítása igazi újdonság lesz, hiszen létrehozásukat a Hungexpo a Bútorvilág vásár honlapján az Újdonságok menüben így írja le:

 

Klasszikus meghívó helyett e-ticket a szakmai napra

Nagy örömünkre szolgál, hogy a technika vívmányainak kihasználásával az első szakmai napra szóló meghívót már elektronikus formában tudjuk kiküldeni Kiállítóinknak.

Az e-ticket működésének lényege röviden:

Minden kiállító számára generálunk egy egyéni linket. Ezt a linket Ön e-mailen küldheti ki partnereinek. A link a HUNGEXPO Zrt. által kialakított online regisztrációs felületre visz. Itt a leendő látogató kitölti a regisztrációs adatlapot, majd az "Elküld" gombra kattint. A regisztráció után szinte azonnal egy e-mailt kap az általa megadott címre, amely névre szól és tartalmazza a belépéshez szükséges vonalkódot. Ezt az e-mailt ki kell nyomtatni és a látogatónak magával kell vinni a kiállítás látogatásakor, mivel ez egyben belépőjegyül is szolgál. A vonalkódot a kapuknál elhelyezett leolvasók belépéskor érvénytelenítik. Egy vonalkóddal tehát csak egyszer lehet belépni.

 

FATÁJ megjegyzése: mindazon szakmai látogatóknak, akik nem használják az internetet (azért van néhány, a digitálisra át nem tért analóg ügyfél) vajon hogyan tudnak majd meghívót küldeni az ebben érdekelt kiállítók? Továbbá a fenti látogatói regisztrációval egy cégtől egy személy, vagy több is bejelntkezhet-e? Mikortól lesz hozzáférhető a kiállítók számára az egyéni link? Puding próbája az evés, hamarosan kiderül hogy válik be a szakmai e-ticket.

 

Fentiektől eltekintve a normál napi belépőjegy 900 Ft, a parkoló napijegye pedig 800 Ft.

 

A FAGOSZ az idén először nem állít ki a Bútorvilág szakvásáron, ugyanakkor a Magyar Bútor és Faipari Szövetség a korábbinál nagyobb szövetségi standdal (G épület, 303/b stand) lesz jelen, amelyen egyes tagjainak biztosít lehetőséget termékeik bemutatására.

A vásár honlapján a kiállítók listája (még?) nem található meg.

(MM)

 

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD



 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.