FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood2008-07-22

Pelletfűtés és Agri-brikettprések a Kretzertől

A pellet fűtés az egyik legelőnyösebb lehetőség a négy fal felmelegítéséhez. Referencia pellet kazán került beüzemelésre 2008. július 16-án a Kretzer cég telephelyén Halásziban, mely minden kedves érdeklődő számára megtekinthető!

Cégünk a pellet és az apríték tüzelésű kazánok márka-kereskedelmét 2007 év elején kezdte meg Magyarországon. A pellet és apríték kazán technika nem nagyon terjedt még el hazánkban, de szeretnénk bemutatni előnyeit a széles nagyközönségnek. Nyugat Európában már számos helyen, közüzemeknél, privát házaknál több éve már hogy eredményesen használják a tulajdonosok a beüzemelt készülékeket. A felhasználók gyakorlati tapasztalata, hogy a beüzemelt kazánnal ugyanannyi energiát - jelentősen kevesebb költséggel tudnak előállítani a régi/hagyományos (gáz) fűtéshez képest, a gázfűtés kényelmével. Mit jelent ez a gyakorlatban?

A pellet fűtés csekély mértékű pellet szükséglettel bír, így nem tesz nagy terhet az üzembentartóra. A kazán kb. 80%-os teljesítménnyel fog üzemelni. Mikor és milyen hosszan lesz 20C? A készülék felismeri a kazán huzatviszonyt és igazodik hozzá. Tanulmányok a huzatszabályozó alkalmazásáról alátámasztják, hogy megfelelő kazánhuzat figyelembevételénél akár 10 % tüzelőanyag is megtakarítható.

A pellet vagy akár az apríték kazán is teljesen automatizálható, szobai termosztáttal vezérelhető, vagy akár előre beprogramozható egy intelligens számítógépen az igényeknek megfelelően. A kazánok esetében a számítógép egy kis monitornak megfelelő érintő paneles egység, aminek a meghibásodási lehetősége csekély. Olyan zárt rendszerben érkezik a pellet vagy apríték a kazánba a tárolótól emberi kéz érintés nélkül, hogy sem por sem piszok vagy más egyéb szennyeződés nem keletkezik, egyszerű és tiszta megoldást kínál.

 

Kényelmes, olcsó és környezetbarát fűtés! Ön beállítja az üzemelési adatokat, és hagyja, hogy a kiforrott technika Ön helyett dolgozzon. A készülék nagyobb teljesítménynél az Ön tevékenysége, a hamu 2-3 havonkénti kiürítésére korlátozódik. A fa pellet 100%-ban természetes fából készül, mint például gyalu- és fűrészpor, kötőanyag hozzáadása nélkül. A kellően előkészített nyersanyagot magas nyomással tömörítik és úgynevezett pelleté préselik. A fűtőanyagot a kazánt vásárló ügyfeleinknek mi biztosítjuk a kazán működésének teljes idejére igény szeint,akár pelletről, akár aprítékról legyen szó. Pellettel az Ön fűtési költségei hosszú távra kiszámíthatóvá válnak. A pelletek alapanyaga különböző területekről származik ahol több mint elegendő mennyiség áll rendelkezésre. A pellet ára független a multiktól, a nemzetközi energiaválságtól (kőolaj, földgáz stb.), a politika befolyásától. A magyar gyártó üzemek képesek ellátni a hazai igényeket.

 

Hogy a leírtakat a gyakorlatban is bemutathassuk, saját telephelyünkön beüzemeltünk egy 25 kW-os teljesen automata pellet kazánt. Győződjön meg mindenki - akinek fontos a magas fűtési számlájának csökkentése - a pellet kazán hatékonyságáról személyesen a helyszínen rögzített adatokból.

 

 

Megérkezett, és most kipróbálható!!! Szalma spirál prés mezőgazdasági hulladékhoz.

Kretzer szalma-prések elérhető áron nem csak szalmához!

 

Közanyagok préselésére szolgál, széna, szalma,repce, napraforgó szár és egyéb mezőgazdasági, agri ill. faipari hulladékokat lehet. A szalma és egyéb mezőgazdasági hulladék préselése a spirál menetes préselő kamrában történik 300 fok hőmérséklet mellett. A gép kezelése egyszerű. A prés gépet elég vízszintesen elhelyezni, áramhoz csatlakoztatni, tölcsérét feltölteni vágott anyaggal( 20 - 50 mm) max 15% nedvességtartalommal, ezután már csak ellenőrizzük az eltávozó brikettet (.. majd a kész brikettet elvenni, és csomagolni)

A Kretzer-prés fő előnyei:

  • Egyszerű kezelhetőség
  • Kedvező beszerzési ár
  • Szerviz költség ( évente gyakoriságú olajcsere, használat függvényében)
  • A préselendő anyagok sokrétűsége
  • Kedvező üzemeltetési költség
  • Költség és a teljesítmény kedvező arányban áll
  • Magas megbízhatóság

További információk: Kretzer 2002 Kft.

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.