FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


FATÁJ-online
médiaajánlat:

médiaajánlat .rtf
médiaajánlat .pdf

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood2008-05-21

Átadásra került az 1000. PALFINGER daru

Történetének újabb mérföldkövéhez érkezett a KUHN Rakodógép Kft: 2008. május 13-án átadásra került a Magyarországon értékesített 1000. PALFINGER termék. A PK 9501-es darut a tulajdonos AVE Tatabánya Zrt. részéről Anda Attila gépészeti osztályvezető, illetve Prisztóka György gépészeti menedzser vette át a forgalmazó budapesti központi telephelyén. A nevezetes eseményen a KUHN Rakodógép Kft. részéről Dr. Csorba Kázmér ügyvezető igazgató, Kristofics Károly PALFINGER értékesítési vezető, illetve Kun Vladimir területi képviselő voltak jelen.

 

További érdekesség, hogy az átadással valójában hármas jubileum valósult meg. Az AVE Tatabánya ezzel a berendezéssel ugyanis immár a 10. PALFINGER-ét állította csatarendbe, míg a teljes hazai AVE-PALFINGER gépállomány (daruk és 2 emelőhátfal összesen) épp 25 darabra egészült ki.

Az átadott PK 9501-es elsősorban a szelektív hulladékkezelésből veszi majd ki a részét. Speciális konténerürítő-manipulátora segítségével egyetlen gépkezelő (segédszemélyzet nélkül), rendkívül gyorsan és biztonságosan tudja majd kezelni az AVE által ellátott települések lakossági szelektív kommunális hulladékgyűjtő edényeit.

Anda Attila elmondása szerint a lassan egy évtizedes együttműködés alapja az ausztriai gyártó termékeinek rendkívül kiforrott alapkonstrukciója és közismert megbízhatósága. Ezen túlmenően - fűzte hozzá - tapasztalataik szerint a KUHN Rakodógép Kft. minden felmerülő kérdésre rugalmasan reagál és hatékonyan oldja meg az AVE problémáit, legyen szó egy hirtelen támadt beszerzési igény azonnali kielégítéséről, egy balesetet szenvedett daru gyors fődarab-cseréjéről, vagy akár egy hétvégi időszakos szervizről.

Ugyan a PALFINGER daruk már a 90-es évek előtt is pl. a hazai honvédségnél rendszeresített gépek voltak, a kiépített képviseleti rendszer nem volt megoldott. A KUHN Rakodógép Kft. elődje (az 1990-ben alapított KUHN Kft.) immár több mint másfél évtizede foglalkozik a PALFINGER termékcsalád értékesítésével, felszerelésével és szervizelésével. PALFINGER daruk teljes körű forgalmazása 1992-től zajlik a cég égisze alatt, majd a PALFINGER cég gyártási palettájának szélesítésével folyamatosan kerültek bevezetésre itthon is az EPSILON erdészeti daruk, a PALIFT horgos emelők, majd a PALFINGER emelőhátfalak, BISON-PALFINGER munkakosaras gépek, s végül 2 éve a STEPA erdészeti kihordók és daruk. Ezek a - részben új - termékcsaládok általában néhány év leforgása alatt mind a hazai, mind a világpiacon vezető pozíciót szereztek.

Mivel az AVE fejlesztési tervei között további darusautók is szerepelnek, kíváncsian várják a PALFINGER új High Performance sorozatának hazai megjelenését. A gondozásmentes gémek, az eddigieknél is védettebb hidraulikus elemek, az új biztonsági berendezések illetve az új vezérlés természetesen az AVE számára is igen vonzó fejlesztések.

Említésre méltó ritkaság, hogy a PALFINGER idén nem csak a H1/B3 (építőipari) daruk, hanem a H1/B4 (erdészeti és hulladékrakodó) daruk frontján is új termékcsaláddal rukkol elő: az EPSILON új sorozata - érdekes szójátékkal - az igen találó Epsolution nevet kapta, összeolvasztva az EPSILON, az EVOLUTION (evolúció, fejlődés), és a SOLUTION (megoldás) szavakat.

 

Mind a KUHN Rakodógép Kft. értékesítői, mind pedig a cég szervizállománya már felkészültek az új termékcsaládok bemutatására, illetve hazai bevezetésére. Várakozásaik szerint a hazai gazdasági körülmények kedvezőtlen alakulása ellenére az új termékek megjelenése a hazai kínálatban jelentős mértékben fogják növelni a cég értékesítési volumenét.

 

 

 


További információért látogasson el a KUHN Rakodógép Kft honlapjára.

 

(x)

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

Környezetbarát ragasztók

AKE - A jóvágású partner

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector
Faanyagszárítás professzora:
CATHILD A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.