Fa csomagolóanyagok hőkezelése

Franciaország

A SYPAL, a francia Fa Rakodólap Szövetség, a honlapján van egy ISPM 15 oldal, amelyik igen részletesen tartalmazza az ezzel kapcsolatos ismereteket és teendőket.
A honlap egésze természetesen kizárólag francia nyelvű.

------------------------------------
Továbbá az ITDH Lyontól Nagy Zsuzsanna a Növényvédelmi Regionális Szolgálatok Rhône-Alpoki hivatalának alábbi tájékoztatását továbbította:

A 2004/102/EK irányelvet Franciaországban hatályba léptető miniszeri rendelet:
arreté du 09/11/2004 (Ministere de l'agriculture, de l'alimentation, de la peche et des affaires rurales).
A jogszabály szövege a hivatalos francia közlöny honlapjáról letölthető (Francia Közlöny, 2004. november 18.-ai szám).

Franciaországi illetékes hatóság: Services Régionaux de la Protection des Végétaux (Növényvédelmi Regionális Szolgálatok hálózata) és a Regionális hivatalok adatai ezen belül.

A Rhône-Alpoki Régió (Lyon) Növényvédelmi Szolgálata 2004/102/EK irányelv franciaországi alkalmazását készített rövid öszefoglaló oldala és azon belül egy letölthető doc állomány mutatja be, természetesen franciául.

A szakmai szervezet tájékozatása szerint a közösségi irányelvtől a francia hatályos jogszabály eltérésre annyiban ad lehetőséget, hogy növényegészségügyi okokból veszélyesnek talált, illetve arra utaló gyanú felmerülése esetén a csomagolást (az áru eltávolítása után) az illetékes szervezetek megsemmisíthetik.

További kérdésekkel érdemes lehet megkeresni a Növényvédelmi Regionális Szolgálatok hálózatának területileg illetékes irodáját.
A lyoni szervezetnél a kontakt személy: Mme Hakima Bechoua, angol nyelven írásban ad tájékoztatást. E-mail címe: hakima.bechoua@agriculture.gouv.fr.

 

Utolsó frissítés ezen a lapon: 2005-08-11 19:39