FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-12-20

A FATÁJ-online 2007. évi eredményei

A FATÁJ szaklapot a FAGOSZ a 90-es évek elején kezdte kiadni először fénymásolatban sokszorosítva, majd egyre igényesebb nyomdai kiadványként. Alapvető célunk mindig a gazdasági, piaci információk közvetítése, illetve a szakterületünk hazai eseményeiről beszámolás volt. A nyomdai változattal aztán felhagytunk, hisz a Szövetség végül is nem kiadóvállalat, de mégis igény volt arra, hogy a nálunk megjelenő nagyon sok információt valahogy eljuttassuk tagjainkhoz, illetve a szélesebb szakközönséghez.

 

Ezért először elektronikus hírleveleket készítettünk, de kiderült, hogy a sok anyagtól ezek terjedelme túl nagyra nőtt, így 2005-ben áttértünk a FATÁJ-online honlap készítésére és ezt fejlesztgettük 2006-ban is. Ekkor a FATÁJ-online szaklap a FAGOSZ honlap keretrendszerében volt látható, illetve az új lapszámok elkészültét jelző hírleveleket hétköznapi levelező programmal küldtük szét, illetve abban igyekeztük az érdeklődők címlistáját minél jobban karban tartani. Alkalmanként valamivel több mint 2.000 címre küldtük akor hírlevelünket. A honlapos megoldás nagy előnyének bizonyult, hogy a régebbi hírek nem vesztek el, azokat könnyen vissza lehetett keresni. Egy "lapszám" sok cikkből állt egy-egy hosszú-hosszú lapon.

 

E felett is eljárt az idő és 2007-ben ismét váltottunk:

A továbbiakban minden cikk saját hivatkozással rendelkező önálló oldalon van: egyik cég önálló mondandója így nem keveredik másokéval. Újraterveztük a megjelenést, kivettük a FAGOSZ keretrendszerből a FATÁJ-online szaklapot. Ezzel sokkal rugalmasabban kezelhető, könnyebben áttekinthetőbb lett.

Ugyanakkor a háttérben jelentős fejlesztést hajtottunk végre a hírlevél küldés terén. A hazai legnagyobb fás-erdész cím és terméktárhoz, a Fatudakozóhoz (www.fatudakozo.hu) fejlesztettünk levélküldő modult, ami azt jelenti, hogy minden cég, amely ebbe bekerül, egyben élvezheti a FATÁJ-online hírfolyamot is. Ugyanakkor számos olyan szereplő megkapja a hírlevelet, mely cégként nem jelenik meg ugyan, de bármely egyéb okból érdeklődik a lap iránt.

2007. május elejétől december közepéig az alábbi rajz mutatja a 25 (tehát havi több mint 3) hírlevelünk küldési példányszámát.

Gondos adatkarbantartással sikerült elérni, hogy a kezdeti 400 körüli hibaüzenetről a jelentősen növekvő küldési szám ellenére 200 köré csökkent a hibaüzenetek száma. Ezzel úgy tűnik elmondhatjuk, hogy a legnagyobb példányszámban terjesztett hazai fás-erdész szaklappá nőtte ki magát a FATÁJ-online.

Örülünk a sok kedves és elégedett visszaigazolásnak az olvasóktól és igyekszünk 2008-ban legalább tartani az elért szintet, illetve minél jobban szolgálni Önöket.

 

Az év végével kívánunk boldog Karácsonyt, és sikerekben gazdag Új Évet 2008-ra.

Mőcsényi Miklós és Tóth János

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN


Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.