FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

>2007-12-19

Indonézia érdeklődik a magyar bútorpiac iránt

 


Indonéziáról a Wikipédiában

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (Indonesian Trade Promotion Center, ITPC) videokonferenciát szervezett december 5-én az indonéz és a magyar érdeklődők számára főleg bútor témában. (Az ITPC a magyar ITDH megfelelője.)

Magyar oldalon a cégek közül a Karabuka és a Cserépváros, a szövetségek közül pedig a FAGOSZ mutatott érdeklődést. Indonéz oldalon ugyanakkor Jakartából és további 4 nagyvárosból számos érdeklődő volt. Technikailag Budapesten, a Synergon irodaházában berendezett videokonferencia teremben voltunk magyar oldalon, és hasonló termekben ültek az indonéz üzletemberek, mely hat termet elektronikusan összekötötték és a kérdezőket, illetve válaszolókat a videokamerák segítségével lehetett látni és hallani.

A budapesti helyszínen Mangasi Sihombing, a Magyarországra, Horvátországba és Bosznia-Hercegovinába akkreditált nagykövet is jelen volt, sőt a munkanyelvként használt angolról ő tolmácsolta végig a megbeszélést indonézre. www.indonesia.hu

A nagykövet az öt indonéz városban lévő üzletembereknek röviden bemutatta Magyarországot, illetve jelezte, hogy szerinte az ottani bútor exportőrök részére ez a hely Közép-Európában jó kiinduló pont lehet. Szerinte az olcsó, rétegeltlemezből készült termékekkel lenne érdemes kezdeni. Kirschner Péter (Cserépváros) szerint 5 évvel ezelőtt volt könnyebb megjelenni, a most újonnan jövők helyzete nehezetbb lesz, amint mint nagykereskedő sok indonéz céggel tapasztalata alapján mond. A legtöbb probléma a termékek nedvességével van, az ottani nagy páratartalom miatt, ami jelentősen eltér az itteni klímától. Rozgonyi Gábor (Karabuka) főleg ratan bútorokkal foglalkozik és ő is a nehezedő áruelhelyezésről és a nedvességi gondokról beszélt. Utána több kérdés is érkezett, illetve néhány bútor terméket (pl. függőágy) mutattak meg a kinti felek a képernyőn.

Az Indonéz Nagykövetség a továbbiakban más árukörökre is hasonló videokonferenciákat szervez, mely érdekes színfolt az üzleti kapcsolatteremtésben.

MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN


Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.