FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-12-05

Marco Zordan, a faipari mérnök/designer, aki a high-tech eszközökre varázsol természetes "ruhát"

Marco Zordan olasz dizájner Padovában a Mezőgazdasági Egyetemen végzett faipari mérnökként, közel tíz éve, de már akkor az állt érdeklődése középpontjában, hogy a korunkban nélkülözhetetlen számítástechnikai és a szórakoztató elektronikai eszközöket - monitor, plazma képernyő - miként lehetne kiváló minőségű, formatervezett faburkolatokba beépíteni.

Marco Zordan - designerNézete szerint az antik, stíl vagy modern bútokkal berendezett otthonoknak, irodáknak sem kell nélkülözni ezeket a technikai eszközöket. A faburkolatba beépített monitorok és képernyők az igényesen megtervezett enteriőrökbe elegánsan illeszkednek. A monitorok használatához Zordan egy elnyújtott formájú fotelt tervezett, amelynek ergonomikus kiképzése biztosítja a hosszan tartó, kényelmes munkavégzést, szórakozást, tanulást. Később ezt kiegészítőkkel látta el - monitortartó, karfa, asztalka, hangfal, világítás és mikrofon.

 

Marco Zordan - designerHogy elképzeléseit kompromisszumok nélkül valóra tudja váltani, Marco az észak-olaszországi Vicenza tartományban megalapította Hiline névvel fémjelzett cégét, ahol eddig megtervezett alkotásaiból a megrendelő igénye szerint állítják össze a faburkolatba épített monitorokat és képernyőket, illetve a különböző kiegészítőket. A beépített technika - monitorok és plazma képernyők - kiváló minőségű világmárkák - Panasonic, Samsung - termékei. A faburkolatok Marco Zordan - designeramerikai cseresznyefából készülnek, igény szerinti színekben. A beépített fém és bőr kiegészítők kiváló olasz kézműves műhelyekben gyártott egyedi munkák.

 

A Marco Zordan által jegyzett különleges alkotások olyan üzletekben kerülnek forgalmazásra, mint a Prada vagy a Bentley Italia. Munkái láthatók többek között a szardíniai Chateaux Relais da Vittorio Cala di Volpe, illetve a milánói Golden Tulip hotelben és a világ számos nagyvárosában. Magyarországon a domhom márkanév alatt találhatjuk meg a dizájner munkáit.


Forrás: Stílus és Életmód; Lakberinfo

 

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN


Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.