FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-11-06

5 variáció hintaszékre

A hintaszék nem csak nyugdíjasoknak és szoptató anyukáknak való, ezt a legújabb, formatervezett darabok is bizonyítják. Íme a hintázás szerelmeseinek és a kényelmeseknek öt dizájnos darab.

Az elmúlt két évszázad során nem egy olyan variáció született, ami átértelmezte a klasszikus formát. Ahogy ezt már megszokhattuk, a dizájnerek fantáziájának semmi sem szab határt; a hintaszékek között az elfolyó műanyag pacától kezdve a százlábúig mindenfélét lehet találni. Összegyűjtöttük a legszebbeket, hogy bebizonyítsuk, másként is lehet gondolni a beskatulyázott bútordarabra.

 

Little Rocker

A német Oliver Schübbe belefáradt abba, hogy nagy gyártóknak adja el a formaterveit és úgy döntött, inkább maga készíti és árusítja bútorait. Formatervei talán éppen ezért hihetetlenül letisztultak, ami a Little Rocker fantázianevű hintaszéken is látszik. A dizájner szerint a bútordarab ideális azoknak, akik hozzá hasonlóan egy percig sem tudnak nyugodtan ülni. 

 

 

Luxus

 

A dán Christian Flindt hintaszéke nem véletlenül kapta a Luxus nevet. A belső íveken elhelyezett ledek ugyanis a hintázás ritmusára villannak fel, olyan hatást keltve, mintha a szék belsejében fénylő víz folyna. A prototípust a tavalyi Ars Electronica fesztiválon mutatták be, reméljük hamarosan megvásárolható lesz. 

 

 

Mom

 

 

A litván formatervezők a csehekhez és a szlovákokhoz hasonlóan világszínvonalú termékeket álmodnak meg. Neringa Dervinyte Mom fantázianevű hintaszéke valóban kicsit nagymamás, a kissé matyós virágmintának köszönhetően. A feltűnően kényelmes széket a tavalyi London Design fesztiválon mutatták be, nem kis sikerrel.

 

 

Rex

 

 

Niko Kralj szlovén formatervező az ötvenes évek elején úgy gondolta modernizálni a jó öreg hintaszék külsejét. A hajlított háttámla és ülés igazán kényelmessé teszi a bükkfából készült széket, ráadásul igazodva az elmúlt éra követelményeihez egy extra tulajdonsággal is felruházta. Nem véletlenül hasonlít az párezer forintos Ikea klasszikusra, ugyanis ez is összecsukható.

Voido

Az izraeli születésű brit designer Ron Arad egészen egyedi megközelítéssel állt a hintaszékhez. A Voido gömbölyded formái aligha emlékeztetnek egy szokványos székre, az egész inkább olyan, mintha egy öntudatra ébredt  fröccsöntő gép készítette volna. Jobban megvizsgálva aligha bír el egy termetesebb nagypapát, egy modern nappaliba viszont tökéletesen illik.

 

 

Forrás: Borsa.hu 10-08

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.