FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-10-18

A Hotel Kardosfa Ökoturisztikai és Konferencia Központot megnyitotta október 17-én a SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. a kedvező fekvésű, Kaposvártól délre, Kardosfán lévő vadászházát kibővítette, átalakította és így létrehozta a Hotel Kardosfa Ökoturisztikai és Konferencia Központot. A létesítmény néhány hete már üzemel, már túl vannak a 120-130-dik vendégéjszakán a www.kardosfa.hu honlap pedig "nyitva tart" már május vége óta.

 

A vendégeket Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgató köszöntötte. Elmondta, hogy a fejlesztés alapötlete Kovács Lászlóé, a gazdasági vezérigazgató helyettesé volt, illetve hogy az ötlet után mennyi sok egyeztetés következett, mire elkészült a mű. Fontos volt a pályázatírók szerepe, hiszen az első fejlesztési terv regionális operatív programjából (ROP) 136 M Ft-ot sikerült nyerniük, ugyanakkor ezúttal érezhették a tulajdonos, az ÁPV Zrt. segítségét, amely szervezet 129 M Ft-tal járult hozzá cége fejlődéséhez. Természetesen az előzőek a 125 M Ft saját forrás nélkül "nem élhettek" volna. Megköszönte a Mohay házaspárnak is a gondos terveket: Mohay Gábor készítette az épület terveket, felesége Mohayné Farkas Ibolya pedig a belsőépítészeti terveket.

Külön kiemelte, hogy ezzel a beruházással itt helyben 23-an találhattak új munkahelyet, a beszállítókkal együtt pedig összesen mintegy 50 főnek ad munkát a most három csillagos kardosfai szálloda.

 

Jelen voltak az ünnepélyes avatáson: dr. Kolber István fejlesztéspolitikai államtitkár, Koleszár István az ÁPV Zrt. Erdészeti és Agrár Portfólió ügyvezető igazgatója, dr. Gyenesei István országgyűlési képviselő, Deák Gábor a SEFAG Zrt. igazgatóságának elnöke, Csanádi Ágnes a VÁTI Kht. vezérigazgatója valamint a megvalósításban jelentős szerepet játszó pályázatírók, tervezők, kivitelezők, műszaki ellenőrök is. A vendégek felszólalásai közben a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai szavaltak, illetve énekeltek az alkalomhoz illő verset, illetve dalokat.

Az ünnepség végén a környezetmérnök végzettségű Klenovics Anikó, a háromcsillagos szálloda vezetője mutatta be a 48 férőhelyes elegáns létesítményt. Minden olyan vendéget várnak, aki e nyugodt természeti környezere vágyik, de természetesen a vadászturizmus vendégeit is szeretettel látják a jövőben is. A minden szükséges technikával felszerelt konferenciateremben (széksorosan) 60-en férnek el. A vendégek kikapcsolódását szolgálja a konditerem, két féle szauna, illetve a beltéri, de a tájra néző uszada és pezsgőfürdő, valamint a szálloda parkjában a teniszpálya. Közeli partnereik segítségével lovasprogramokat is tudnak adni. Számítanak a konferenciákra, családi rendezvényekre, értekezletekre, csapatépítő tréningekre is, mint leendő vendégekre. A megnyitó végén rövid állófogadás keretében rögtön bemutatta a szálloda, hogy az éttermi szolgáltatások terén nagyszerű minőséggel állnak a vendégek rendelkezésére.

 

Itt a FATÁJ-ban természetesen fontos megemlíteni az igényes beső berendezéseket, csupa tölgy furnéros felület, illetve tömörfa megoldások láthatóak, melyek a kaposvári Lamello Kft. munkáját dícsérik.


A főbejáratnál az átadási ünnepre gyülekezik a vendégsereg.


Barkóczi István, Deák Gábor, dr. Gyenesei István, Koleszár István, dr. Kolber István, Csanádi Ágnes


A meghívott vendégek.


A Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai szavaltak és énekeltek.


Mohayné Farkas Ibolya és Mohay Gábor, a belsőépítészeti és épület tervezők.


Dr. Kolber István és Koleszár István vágták át a megnyitáshoz a szalagot.


Klenovics Anikó, szállodavezető


A megnyitás után pezsgővel koccintottak az egybegyűltek.

Végül a rend kedvéért említsük meg a hely erdészettörténeti vonatkozását is: Itt töltötte gyermekkorát Haracsi Lajos (1898-1978.) erdőmérnök professzor, az Erdőmérnöki Főiskola igazgatója, az OEE elnöke, akinek emlékére az OEE itt emléktáblát állított 1993-ban.

 

A megnyitóról MTI közlemény alapján röviden beszámolt az mno.hu 2007-10-18 és a stop.hu 2007-10-18 is.

Szöveg és fotó: MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu


Bútorvilág,
Lifestyle
szakvásár
2007.10.27-30.

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD

Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.