FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-10-15

Erdő és fa-lánc tanusítás: készül a PEFC Magyar Szabvány

Lengyel Atilla, a PEFC Magyarországi Egyesület főtitkára hivatalasan bejelentette a Tihanyban rendezett FAGOSZ Fakonferencián október 10-én a PEFC Magyar szabvány kidolgozásának megkezdését.

A PEFC Magyarország Egyesület és a NYME RET együttműködése keretében 2007. szeptemberétől megindult a PEFC magyar nemzeti szabvány kidolgozása.
A munkában a RET konzorciumi tagok az első szakmai és terepi teszteléseket készitik elő. A nyugat-dunántuli régióban az ERTI, KAEG ZRT, TAEG ZRT, Szombathelyi Erdészeti ZRt, a Zalaerdő Zrt és a NYME Erdővagyongazdálkodási Intézet munkatársait dolgoznak közösen, illetve a PEFC Magyarországi Egyesület tagjai is részt vesznek a munkában (VERGA Zrt, KEFAG Zrt, INTERSPAN Faipari Kft.). Jelenleg az országban 3 faipari cég rendelkezik PEFC faterméklánc-követési tanúsítással, amint ez a PEFC honlapjának statisztikai elemeket tartalamzó aloldalán is látható.

A cél, hogy 2008. végére akkreditált PEFC magyar szabvány álljon a tanusítók és a tanusítandók rendelkezésre, hogy enek alapján a gyakorlati erdőtanúsitás regionális egységekben megindulhasson, illetve a faterméklánc-követési tanúsitás elterjedhessen.
A tanúsitás során a hazai szabványrendszer betartását önkéntes kötelezettségvállalásként vállalja a tanúsított erdőgazdálkodó személy, illetve szervezet, valamint a faipari és fakereskedelmi cégek. Az önkéntes vállalás teljesítését egy független tanúsitó szervezet igazolja.

A szabványrendszer az erdőgazdálkodás tartamos és fenntartható gyakorlatát irja le, illetve a fatermék termékpályáját teszi követhetővé.

A munkába bekapcsolódás minden érdekelt számára lehetséges. Ehhez a PEFC Magyarországi Egyesületbe várjuk a tagok jelentkezését.

További információért (alapszabály, tagdíj, a rendszer előnyei, ...) forduljon: Dr. Lengyel Atillához, a PEFC Magyarországi Egyesület főtitkárához, Tel: 06(1) 461-20-19, 06(30) 408-12-83, attila.lengyel@fao.org, www.pefc.hu

PEFC Magyarországi Egyesület

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu


Bútorvilág,
Lifestyle
szakvásár
2007.10.27-30.

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD

Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.