FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-10-09

Elindult a maganerdo.hu honlap

Nemrég beszámoltunk a www.erdő.hu oldal elindításáról, mely a 19 ápvzrt-s erdőgazdaság honlapja. Ugyanezt a tartalmat azóta el lehet érni www.államerdő.hu és az internetfogyasztók mintegy 98%-a számára is működőképes www.allamerdo.hu címen is.

 

Idén ősszel ugyanakkor elindult a www.maganerdo.hu honlap is. (A domaint Schiberna Endre magánemberként jegyezte 2007. július 10-én.) Az ékezetes: magánerdő.hu cím még szabad. Így néz ki a honlap fejléce:

 

 

A nyitóoldal alján a Nyugat-Magyarországi Egyetem Copyright-ja szerepel, az egyes menüpontokon mozogva látható, hogy a http://mati.nyme.hu a tényleges tartalomszolgáltató. A bemutatkozó oldalon pedig olvasható: "A Magán-erdőgazdálkodási Tájékoztató Irodát a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának Matematikai és Ökonómiai Intézete hozta létre Sopronban."

A célok:

"Weblapunk célja, hogy kapcsolódva a Magán-erdőgazdálkodási Tájékoztató Iroda (MATI) tevékenységéhez részt vegyen a magán-erdőgazdálkodásban érdekeltek és a magán-erdőgazdálkodás iránt érdeklődők tájékoztatásában. Nem célunk, hogy a napi híreket közvetítő hírforrások feladatait felvállaljuk, erre a célra a már létező fórumokat ajánljuk. Tevékenységünkkel nem érdekképviseletet szeretnénk ellátni, de az információ áramlás segítésére és a vélemények bemutatására szoros együttműködést kívánunk kialakítani a magán-erdőgazdálkodás érdekképviseleti szervezeteivel, és a szakigazgatási intézményekkel is."

 

A Kisokos menüpont, ami alatt a tényleges tudástár lesz, egyelőre a vázát, a felépítését, az almenüket és a témacímeket tartalmazza, de ezek mögött tényleges tartalom még nincs. A június 13-i utolsó módosítás vélhetően a struktúra létrehozása volt.

A Linktár több a témához kötödő szervezet, hírforrás és egyéb hely kapcsolóit tartalmazza.

Az E-Könyvtár még üres, de bizonyára hamarosan sok a témába vágó elektronikusan rögzített "könyv" és más publikáció lesz itt olvasható.

A Jogszabályok alatt 4 törvény szövege szerepel részben a végrehajtási rendeletekkel egységes szerkezetben, de még nincs jelezve, hogy melyik szöveg mikori hatályos állapotot tükröz.

A Kutatás menü alatt pedig 3 nagy kutatási csomagot ismerhetünk meg: a Magán-erdőgazdálkodói Tesztüzemi Hálózatot (METH), az Erdőtelepítés és rendezetlen gazdálkodást (GAK2005-ERDOTELE), valamint az ERDŐHATÁR-t.

 

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy nagyon hasznos kezdeményezésnek lehetünk tanúi, ugyanakkor látható, hogy nem csekély a feladat, amit a maganerdo.hu honlap kezdeményezői és karbantartói magukra vállaltak. Kívánjuk, hogy minél hamarabb legyen sok, aktuális, a napi gazdálkodásban fontos ismeret megtalálható ezen a helyen.

Ismertetés: MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu


Bútorvilág,
Lifestyle
szakvásár
2007.10.27-30.

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD
Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.