FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-09-04

Kerékpárral Waiblingenbe

Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.

Mit keres egy kerékpártúráról szóló cikk a FATÁJ-ban, ahol az erdőgazdálkodással, faiparral, faépítéssel és más, a fával összefüggő témákkal foglalkozunk?

Nos a válasz nagyon egyszerű. Talán emlékeznek még idén május elejei cikkünkre, melyben elújságoltuk, hogy Hans Peter Stihl április 18-án ünnepelte 75. születésnapját. (Ő a STIHL Holding AG & Co. KG személyesen felelős tulajdonosa és Tanácsadó Testületének elnöke, valamint a Felügyelő Bizottságnak is elnöke.) Ez pedig igen célszerű alkalom volt arra, hogy egy három fős kerékpáros csapat a Biatorbágyról az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft-től elindulva magával vigye és végül Weiblingenben a STIHL törzsgyárában személyesen átadja a magyarországi STIHL és VIKING termékeket eladó kereskedők mindegyike által aláírt és oklevélbe foglalt szívélyes születésnapi üdvözletét. Mivel áprilisban még - pláne a nyugatibb részeken - meglehetősen hűvös lett volna, a túra augusztus első felére, az üdvözlő oklevél átadása pedig augusztus 16-ra tolódott.


Indulás Biatorbágyról, a Stihl Magyarország Kft. elől.

 

Az útvonal tulajdonképpen nagyon egyszerű, hiszen éppen abból az irányból folyik a Duna. Ezért Biatorbágyról átvágtunk Tatabányán át Komáromhoz, majd a Duna mellett haladtunk Győrön, Bécsen, Kremsen, Linzen, Passaun, Regensburgon, Kehlheimen, Ingolstadton, Donauwörthön át, és kicsivel utána, Dillingennél hagytuk el a Duna völgyét. Innét északnak fordulva némi hegymászás után értük el Aalent, amihez nagyon közeli kisvárosban: Essingenben térhettünk rá a Rems folyó völgyére. (Ez Remsecknél ömlik a Neckarba, mely átszeli Stuttgartot, ahova ha már arra jártunk, elmentünk.) A Rems mentén pedig hamarosan elértük Waiblingent, amely városban van a STIHL cég főhadiszállása.


Érkezés Waiblingenbe, a STIHL törzsgyárához

A háromfős csapat: Gazsi Szabolcs értékesítésvezető a Rotáció Kft-nél Tatán, Laposa Péter informatikus a tatabányi rendőrségnél, és Mőcsényi Miklós főtitkár a FAGOSZ-nál. Mind szeret kerékpározni. Szabolcs és Péter már sok többnapos túrán vettek részt közösen, Miklós most csatlakozott. Az út odafele összesen 1.100 km volt, amit éppen 11 nap alatt sikerült megtenni, tehát naponta átlagosan 100 km-t haladtunk.

Utunk során nagyon jól jöttek a STIHL TimbersportS sportruhák és cipő: kellemesek, szellősek a nyári melegben. (Ilyen izzadással is járó úton az sem közömbös, hogy könnyű mosni és gyorsan szárad a speciális techno anyag.) A néhány nyirkos napon pedig jól jött az esőkabát. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk, mire kell figyelni egy soknapos túrán és számos szép élménnyel gazdagodtunk, hiszen az útvonal gyönyörű. Végig kerékpárutakkal jól kiépített és jelölt, valamint - különösen az osztrák szakasz - látnivalóban gazdag az egész Duna mente. Faipari vonatkozás: Több helyen is láttunk a Duna mellett fűrészüzemet fenyő locsolómáglyával, ami itthon szokatlan.

Feltünő volt, hogy a nagy többség nekünk szembe jött, tehát nyugatról-keletre. Talán nem volt ez tudatos nekik, de nekünk a nyugati főirányból ha fújt, mindig szembeszelünk volt. Meglepetve tapasztaltuk milyen sokan kerékpároznak ezen a vándorúton és különösen hogy sok női és mindkét nemből számos idősebb kerékpáros járta csomagokkal alaposan felpakolva az utat. Nagy élmény, szép túra volt, köszönet a Stihl Kft. támogatásáért. Akit az út technikai, sport és turisztikai részletei érdekelnek, szívesen megosztjuk tapasztalatainkat.

Mőcsényi Miklós

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.