FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-05-03

Hans Peter Stihl 75 éves

Hans Peter Stihl 2007. április 18-án ünnepelte 75. születésnapját. Ma is a STIHL Holding AG & Co. KG (Rt. és Bt.) személyesen felelős tulajdonosa és Tanácsadó Testületének (Beirat) elnöke, valamint a Felügyelő Bizottságnak (Aufsichtsrat) is elnöke. 1973-2002. között ő volt az ANDREAS STIHL AG & Co. KG céget irányító STIHL székhely (a Stuttgart melletti Waiblingenben lévő) Igazgató Tanácsának (Geschäftsführung) elnöke. 2002. július 1-én Stihl a nővéreivel együtt visszavonult a STIHL AG Igatgató Tanácsából és családon kívüli személyeknak adta át az operatív vezetést. A közepes jellegű családi vállalkozásoknál a megengedett a Tanácsadó testület egyetértése a stratégiai döntésekben.

Hans Peter Stihl építette ki a vállalkozást nemzetközi vállalat csoporttá. A cég törzsét képező hét németországi gyár mellett a STIHL Csoporthoz ma öt külföldi termelő hely tartozik (Brazília, USA, Svájc, Kína és Ausztria). A világszerte létrehozott kereskedelmi cégek által az értékesítés 30 fontos külországban saját kézben van. A gyártott termékek választéka az utóbbi két évtizedben folyamatosan nőtt. Mindig nagy hangsúlyt helyezett Stihl a termékek magas minőségére, így alkotta meg a világszerte érvényes "made by STIHL" minőséget. E minőség és a termelési határidők pontos betartása érdekében építette ki következetesen a vállalat gyártási vertikumát. A STIHL ma 9.000 alkalmazottjával a kerek 2 milliárd Euro árbevételt célozza meg. Stihl a törzsgyárak alkalmazottai részére már 1985-ben bevezette a társtulajdonossá válás lehetőségét.

2002 óta Singapur tiszteletbeli konzulja, 2004 augusztusától pedig tiszteletbeli főkonzulja Baden-Würtenbergben, Hessenben, Rheinland-Pfalzban és Saarlandban. 1988 márciusától 2001. februárig a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke volt. (DIHT: www.diht.de) A szociális piacgazdaság erhardi megvalósításának szigorú védelmezője. Szorgalmazta a támogatások leépítését, az állami befolyásolás korlátozását, az adórendszer és a társadalombiztosítás reformját, valamint az állami feladatok privatizálását. Kamarai elnöksége alatt jelentősen kiépítette a külkereskedelmi kamarák (AHK) hálózatát és az újraegyesítés után hatékonyan ténykedett az új szövetségi államok ipar- és kereskedelmi kamaráinak felépítése érdekében.

Miután 2001 februárjában kivált a kamarai csúcsvezetésből, Stihl tiszteletbeli elnöke a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarának (DIHK), valamint a Stuttgart Régió IKK-nak is, melynek 1989-2001. között elnöke volt. Ezen kívül a DIHK Vének Tanácsának elnöke. A kamarai tisztségei előtt több szervezet, érdek- és szakmai szövetség munkájában vett részt. 1973-1988. között elnökségi tagja, ezen belül az utolsó 8 évben pedig elnöke volt Baden-Württenberg Fémipari Szövetségének (VMI). Ezzel összefüggésben alelnöke volt az Országos Fémipari Munkaadói Szövetségnek (Gesamtmetall). Ebben a minőségében mint VMI-elöljáró tárgyalásvezetője volt számtalan tarifamegállapodásnak a Metallindustrie és az IG Metall (szakszervezet) között.

Számtalan felügyelőbizottságban (Aufsichtsrat) és tanácsadó testületben (Beirat) vett részt. 1988-1998. között az IBM Deutschland GmbH felügyelő bizottságában tevékenykedett. 1995. júniusától 2006. közepéig a Robert Bosch Industrietreuhand KG, Stuttgart tulajdonosa volt. A Robert Bosch GmbH felügyelő bizottságában volt 1998. áprilisától 2006. június végéig. 1978-1995. között a Südwestbank AG, Stuttgart felügyelőbizottságában, 1987-2002. között az IKB Deutsche Industriebank AG, Düsseldorf felügyelőbizottságában volt tag. 1995-1997. között második elnökhelyettes volt a Landesgirokasse, Stuttgart Gazdasági Tanácsának, illetve előtte 8 éven át e szervezet Kuratóriumának elnöke volt. 1999. óta a Landesbank Baden-Württenberg tanácsadó tertületének tagja. 1988-2003. között 16 éven át az Allianz-Társaságok, München Közös Tanácsadó testületében volt, 1988. májusától 2003. júniusáig a Deutsche Bank, Frankfurt am Main tanácsadó testületében vett részt.

Tevékenységét számos kitüntetéssel és elismeréssel jutalmazták hazai és nemzetközi szinten is.

Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.A STIHL Csoport motorhajtásu berebdezéseket fejleszt, gyárt és értékesít az erdőgazdálkodás, a kertészet és az építőipar részére. A termékpalettát kiegészíti a VIKING kertészeti gépek választéka. A termékeket alapvetően a szervízt is adó szakkereskedői hálózaton keresztül értékesítik: 32 saját szakkereskedő cég, több mint 120 importőr és kereken 35.000 szakkereskedés 160 országban. A STIHL 1971. óta a legygyakrabban vásárolt motorfűrész márka világszerte. A STIHL termékek magyarországi vezérképviselete: Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.

 

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.