FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-07-06

Az EUROPASS segítség az európai mozgékonysághoz

Az Europass portfolió a munkaadónak és a munkavállalónak segít a könnyebb egymásra találásban. A munkavállaló érthetőbben, könnyebben követhetően mutathatja be képességeit, értékeit, a munkaadó pedig az e sablon alapján készített iratokból pontosabban megítélheti, hogy tényleg erre az emberre van-e szüksége. A dokumentumokat az Európai parlament vezette be 2005. január 1-vel. A dokumentumok kibocsátására nemzetközi hálózat működik, minden országban a nemzeti Europass központ irányításával. Az Europass portfolió öt dokumentumból áll:

  • 1. Az Europass önéletrajz (CV) - amely felváltja a 2002-ben bevezetett Európai önéletrajzot - a hagyományos önéletrajzi formátumot követi, amelyben a felhasználók sokkal részletesebben, világosan és egyértelműen bemutathatják képzettségeiket és készségeiket.
  • 2. Az Europass nyelvi útlevéllel tulajdonosa sokkal pontosabban bemutathatja nyelvtudását és nyelvi tapasztalatait.
  • 3. Az Europass oklevélmellékletet a felsőoktatási intézmények bocsátják ki a diplomák, oklevelek mellé, hogy bővebb információt adjanak a megszerzett végzettségről.
  • 4. Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a szakképzettségeket adó bizonyítványokkal bocsátják ki a vizsgáztató intézmények, azért, hogy részletes információkkal szolgáljanak az adott végzettségről.
  • 5. Az Europass mobilitási igazolvány a tanulmányok során külföldi szakmai gyakorlaton, tanulmányi részképzésen megszerzett munkatapasztalatok és elsajátított készségek vagy a külföldön elvégzett kurzusok és megszerzett érdemjegyek igazolására szolgáló dokumentum.

Az öt dokumentum tartalmának részletezése. (pdf 42 kB)

Az Europass önéletrajz Európa ingyenes állásközvetítő portálján, az EURES-en (Európai Foglalkoztatási Szolgálat: http://www.eures.europa.eu, 25 nyelv, magyar is) keresztül is kitölthető. Az itt kitöltött ECV rögtön bekerül az EURES állásközvetítő adatbázisába, de szükség esetén le is tölthető, el is menthető nemcsak a megszokott Word és PDF formátumokban, hanem az ún. XML formátumban is.

 

A magyar Nemzeti Europass Központ honlapja: www.europass.hu

EUROPASS központi honlap 26 nyelven: http://europass.cedefop.europa.eu, köztük magyarul is.

A Faipari, Bútoripari és Erdészeti Ágazati Párbeszéd Bizottság titkárságának ismertető levele és a hivatkozott honlapok alapján: MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.