FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-12-19

Az AKE Pannon Novum Innovációs díjat nyert

A Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség feladata a Nyugat-dunántúli Régió (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye) vállalkozásainak támogatása a fejlesztések területén, illetve a régióban különböző operatív programok, projektek szervezése. Ennek részeként az ügynökség innovációs pályázatot írt ki a regionális gazdasági szereplők számára, amelyre a szombathelyi székhelyű AKE Hungária Kft. is benyújtotta anyagát.

Az AKE a saját fejlesztésű gyémántlapkás parkettamaró garnitúrával nevezett a pályázatra, amely háromrétegű PanLoc rendszerű szalagparketta gyártására alkalmas. A szerszámgarnitúra kiemelkedő sajátossága, hogy egyszerre három különböző fafajt kell megmunkálnia, ráadásul a szálirányok is eltérőek. A megmunkálás oldalanként négy tengellyel történik, az anyag változó szerkezetéhez alkalmazkodó többszörösen tagolt szerszáméllel. A klick rendszerű parketta pontos és könnyű illesztését csak tökéletes profilhűségű, különlegesen precíz futáspontosságú szerszám képes biztosítani.

 

A speciális szerszámgarnitúra fejlesztésében kiemelkedő szerepet vállalt Gyopáros Tibor fejlesztőmérnök az AKE Hungária Kft., illetve Hoffmann Kálmán üzemvezető a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. zalahalápi Parkettagyára (Befag) részéről. Az új szerszámok a klick rendszerű parketta pontos és könnyű illesztését biztosítják, növelik a gyártó termelékenységét, a szerszámgeometriának és gyémánt élanyagnak köszönhetően csökken a szerszámcserékből származó kiesési idő. E pozitív tulajdonságok együttesen járulnak hozzá a gazdaságos termeléshez.

A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Díjat ünnepélyes keretek között adták át 2007. december 11-én Szombathelyen. Az AKE munkatársai Dr. Rechnitzer Jánostól, a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Tanács Elnökétől emlékplakettet és oklevelet vehettek át.

AKE Hungária Kft.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN


Környezetbarát ragasztók
PLASTDUR

Faanyagszárítás professzora:
CATHILD

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.