FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-10-01

Design Hét - 2007. október 8-14.

A Design Terminál Kht. a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével 2007. október 8-14. között negyedik alkalommal rendezi meg a fővárosban a Design Hetet. A hétfőtől vasárnapig tartó rendezvénysorozat több mint 80 eseményt kínál a téma iránt érdeklődőknek.

A gazdag program tizenöt magyar vonatkozású kiállítást tartalmaz, melyek közül hagyományosan a rendezvény részét képezi a Magyar Formatervezési Díj 2007. évi pályázati anyagának és nyerteseinek felvonultatása az Iparművészeti Múzeumban. A díjazottak és kiállítók 57 alkotást bemutató seregszemléje igazi designcsemegéket kínál, s kihagyhatatlan esemény a szakma és a formatervezés iránt érdeklődő laikusok számára is. Idén ünnepli 25 éves fennállását a Fiatal Iparművészek Stúdiója a FISE. A több száz fős tagság ünnepi kiállítása nem csupán szép tárgyak prezentációja, de egy közösségben érlelt önmeghatározás is. Egyszerre mutatja az egyéni teljesítményt, a korosztály művészi színvonalát és az Egyesület szakmai rangját is.

 

Szintén a hazai formatervezés tágabb megismertetését szolgálja a Próbajárat program, amelynek keretében több mint nyolcvan, 2007-ben diplomázó munkáival találkozhat a nagyérdemű, többek között az Andrássy úton, a Király, a Paulay Ede és a Ráday utcában. A kulturális plakátoktól, arculatoktól, könyvektől, társasjátékoktól, a mobilizálható szélgenerátoron keresztül ékszerekig, ruhákig, vagy akár a székekig, lámpákig sokféle felvetést, készterméket, ezernyi tárgyiasult gondolatot ismerhet meg a látogató. Ennek legkülönlegesebb helyszíneit veszi sorra négy, a magyar design média meghatározó szereplőinek vezetésével szervezett gyalogos séta a kulturális turizmus és a városi sport kategóriáit egyesítő DesignTrapp.

A magyar tervezők munkáinak bemutatása mellett számos nemzetközi kiállítás is szerepel a kínálatban. A francia design eredményeinek nemzetközi promócióját szolgálja az Observeur du Design válogatása, amely az évente meghirdetett pályázat legjobbnak ítélt alkotásainak látványos keresztmetszetét nyújtja.
A finn Lahti Design Intézet a jövő tervezőinek melegházaként definiálja magát. A design és a vizuális kommunikáció legkülönfélébb területeit lefedő intézmény Hothouse névre keresztelt tárlata a legtehetségesebb diákok és végzősök izgalmas munkáiba enged betekintést.

A Design Hét forgatagában az Erzsébet, a Blaha Lujza, a Moszkva, a Nyugati és a Liszt Ferenc téren felállításra kerülő Design Hét Pihenőpontok segítik a tájékozódást. Az alternatív mobiliákkal berendezett köztéri szigetek lehetőséget nyújtanak a kötetlen időtöltésre és a környezettudatos designnal való ismerkedésre is. A kreativitás és a játékosság jegyében fogant darabok a Design Hét zárórendezvénye, a Garázsmenet során is hangsúlyos szerepet kapnak, mert ezek a bútorok jelentik majd a Design Lounge berendezésének gerincét is. Az est csúcspontjaként pedig egy designerekből verbuválódott zenekar teremt majd fergeteges partihangulatot.

Forrás: Épülettár

 

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.