FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-09-27

Céghírek - sajtószemle

 

Bakonyerdő Zrt - Tapolcai beruházás

Nagyszabású környezetvédelmi beruházásokat hajt végre a Bakonyerdő Zrt. a Tapolcai Parkettagyárában.

Többek között a kazán rekonstrukciójára és a levegőszűrő rendszer teljes cseréjére kerül sor. Ezek a legszigorúbb környezetvédelmi előirásoknak is megfelelnek.

A mintegy 300 millió Ft-os beruházással megvalósítható, hogy a hőenergia felhasználása csökkenjen és ezáltal a széndioxid kibocsátás is.

Forrás: Erdő.hu

 

Anticimex Kft. - bővülő tevékenység, korszerűbb honlap

A közelmúltban jelentős változáson ment át az Anticimex-Hungária Kft. honlapja. Az újjászületést az a tény is szükségessé tette, hogy a cég a piac igényeinek megfelelően tovább bővítette a szolgáltatásainak körét, ezáltal a faanyagvédelmi szolgáltatások, védőszerkereskedelem és környezethigiéniai szolgáltatások mellé felvette az épületszárítási tevékenységet is.

Élősködők határozójaA hazánkban immár 10 éve jelen lévő Anticimex oldalai kimerítően részletezik a társaság tevékenységét, szolgáltatási köreit és a forgalmazott termékek széles körét. Az oldalról elérhető a cégcsoport további hét európai országban működő képviselete. Található az oldalon egy nagyon ügyes online Élősködő-határozó is, melyet az itt elhelyezett képecskére kattintva érhet el.

Forrás: Anticimex

 

VADEX Zrt - Ökoturisztikai és Oktató Központ Soponyán

VADEX Zrt

A táj páratlan természetföldrajzi szépségének, értékeinek, az erdők, vizek varázsának, jellegzetes és egyedi növény- és állatvilágának mind teljesebb bemutatására, a helyszíni adottságokat figyelembe véve, annak előnyeit, értékeit kihasználva és továbbfejlesztve a VADEX Mezőföldi Zrt. Ökoturisztikai Oktató Bázis és erdészeti múzeum létrehozását, valamint szálláshelybővítést valósított meg a már meglévő vadászház mellett.

A 2007 szeptember 7-én megnyitott Ökoturisztikai Tájcentrumban található egy 50 fő befogadóképességgel rendelkező, modern technikával felszerelt konferenciaterem, amely helyszíne lehet bentlakásos továbbképzéseknek, VADEX Ökoturisztikai Tájcentrumkonferenciáknak, termékbemutatóknak, állófogadásoknak és egyéb szakmai, vállalati, illetve családi rendezvényeknek. A konferenciaterem légkondicionált, körbe ablakos, nagy belmagassággal, előtérrel, mosdókkal, fűtő-hűtő rendszerrel rendelkezik.

A vadászház trófeákkal gazdagon díszített éttermében magas színvonalú ellátás igénybevételére van lehetőség, melyben a hagyományos, magyaros magyar ízek mellett változatos, diétás- és vadételeket is tartalmazó menüsor szolgálja ki vendégeink igényeit. Szabadidős programajánlataink, a vadászat, horgászat, gyalogos- és kerékpáros kirándulás, fogatozás biztosítanak aktív pihenést vendégeink számára. A helyszín és a környék turisztikai vonzerői kiváló lehetőséget nyújtnak az üzleti és incentive turizmushoz.

Forrás: Vadex

 

Mecseki Erdészeti Zrt. - almalevet az erdészettől

Az erdei gyümölcsök sajátos felhasználása céljából új vállalkozásba kezd a Mecseki Erdészeti Zrt.: a szeptember 18-án nyílt kárászi léüzemében natúr-gyümölcslevek előállítását tervezik. A különleges vállalkozás az erdészeti társaság számára nem csupán piaci áttörést hozhat, de a környék foglalkoztatottságát is javítja.

Gémesi József, az ÁPV Zrt. Erdészeti és Agrárgazdasági Portfóliókezelő Igazgatóság ügyvezető igazgató-helyettese nyitotta meg a Mecseki Erdészeti Zrt. új üzemét 2007. szeptember 18-án, 11 óra-kor. A hivatalos nevén "Erdei Melléktermék Felvásárló és Feldolgozó Telep" különlegességnek számít, hiszen ilyesmire eddig nem volt példa: az erdészeti társaság natúr-gyümölcsleveket állít majd elő. A telep a későbbiekben egyéb erdei termékek felvásárlásával, feldolgozásával is fog foglalkozni. A - nem csak nevében - natúr eljárás során a gyümölcsöt megmossák, felaprítják, préselik, kíméle-tesen hőkezelik, majd egy különleges, ún. "bag-in-box" kiszerelésbe töltik. Az így keletkezett termék valóban 100%-ig natúr, nem készül sűrítmény, mindenféle tartósítószer hozzáadása nélkül készül.

A piaci alapú vállalkozás során az első gyümölcs az alma lesz, így az üzem a környékbeli almatermelők forgalmát is fellendítheti. A későbbiekben az almaléhez erdei gyümölcsök, esetleg zöldségek levét keverik. Az így nyert levek a korszerű táplálkozás részei.

Forrás: Erdő.hu

 

A Raab Karcher Tüzép Zrt. neve Saint-Gobain Építőanyag Kereskedelmi Zrt-re változott. (Ejtsd: Sen Goben)

Raab Karcher

A névváltozás 2007. június 18-tól következett be. A névváltozással egyidejűleg az elérhetőség, a cégjegyzékszám és az adószám változatlan marad.

A tulajdonosunk szándéka csupán a jogi háttér megváltoztatására irányult. A RAAB KARCHER név nem szűnik meg, hanem cég generalista, általános profilú építőanyag kereskedéseit azonosító márkaként marad napi használatban, telephelyek arculatán sem áll szándékukban változtatni. A PLATFORM is megmarad olyan "Cash and Carry" áruházaknak, ahová a vásárlói kártyával főleg az iparosokat várják. A már ismert DECOCERAM mellett, változó terveik szerint újabb márkákkal és üzlettípusokkal is meg fognak jelenni a magyar piacon.

Egyelőre nem változnak az e-mail címek és weblapcímek sem, ugyanakkor hamarosan indul a www.saint-gobain.hu portál, amelyről a cég valamennyi üzlettípusa elérhető lesz.

A Saint-Gobain magyarországi cégei a honlapja szerint: Autoglas Kft., Raab Karcher Tüzép Rt. - Platformstore, Rigips Hungária Gipszkarton, Saint-Gobain Abrasives Kft., Saint-Gobain Isover-Hungária Kft., Saint-Gobain Weber Terranova Hungary.

Forrás: a Saint-Gobain Zrt. szept.13-i levele és a RaabKarcher honlapja.

 

 

Már 4050 cég online megjelenő adataival! Új szereplő a Fatudakozóban:
BIOHŐ-Energetikai Kft. Biomassza - ezen belül elsősorban a különféle fahulladékok - felhasználásával hőenergia, -melegvíz, forróvíz, vízgőz és kogeneráció termelés, ilyen létesítmények tervezése, kivitelezése, működtetése, energiahordozóval történő ellátása.
Már 4050 cég online megjelenő adataival! Megújított bejegyzések a Fatudakozóban:
PaliszanderKft
Paliszander Kft. Faipari gép és szerszámok 3000 m2-en. Szervíz, élezés, díjtalan tanácsadás. A ROBLAND, PAOLONI, FRAVOL, FRISCHLING, FUTURA, CB, CO-MATIC, CMT, OMAS, VIRUTEX faipari gépek és szerszámok, valamint a MAFELL ácsipari gépek kizárólagos forgalmazója..
F.Berger Kft
F.BERGER Kft. Daruk, targoncák, kommunális és ipari gépek, alkatrészek: LOGLIFT, JONSERED, HIAB, SENNEBOGEN, KATO daruk; OIL&STEEL kosaras emelő; MULTILIFT konténercserélő; MOFFETT-KOOI, FOCOTRUCK, ROCLA targonca; JOHNSTON, HOLDER, BOKI, PFAU kommunális gépek.

 

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.