FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-09-19

Céghírek - sajtószemle

Megújult a FAGÉPSZER Kft. honlapja. Gyorsan működő, könnyen áttekinthető az eredmény. Aki a cégről szeretne általában tájékozódni, vagy aki már ismeri a céget és konkrét gépek, vagy az akciók után érdeklődik, mindenki hamar édemi tájékoztatáshoz juthat. Külön figyelmet érdemel most az október 10-12. közti FAGÉPSZER házi vásár, aminek részletes programja szintén látható az új honlapon.

 

Az ERDÉRT Zrt. Lombker Termékközpontja szeptember elején  végleg kiköltözött a XVIII. kerületi Szent László utcából. Ezzel egy több évtizedes működés története zárult le.

A Lombker Központ Csepelen, a Szikratávíró utcában új, modern  környezetben, 20.000 m2-en folytatja tevékenységét. Az új telephelyen már  teljes infrastruktúrával és az ERDÉRT -nél megszokott termékskálával, szakemberekkel várja régi és új partnereit, vásárlóit.

Erdért Zrt. 1211 Budapest, Szikratávíró u. 5-7.. Tel: (1) 291-6889, Fax: (1) 297-1489, e-mail: info.lombker@erdert.hu

 

Megújult a GETAX Kft. honlapja. A cég bejárati és beltéri ajtókon kívül immáron biztonsági, tűzálló, hangszigetelő ajtókat, valamint ablakokat, kilincseket és egyéb termékeket (oldalvilágítók, a purhab, szellőzők) is forgalmaz. Egyes ajtókhoz üvegeket és tokokat is szállítanak.

A Getax Kft. 2006-ban magántulajdonú cégként alakult, fa bejárati és beltéri ajtók kis és nagykereskedelmi forgalmazására. A céget részben, a 16 éve sikeresen működő Fitting-Ker Kft. tulajdonos-cégvezetői, ill. egy magánszemély hívta életre. Céljuk: elsősorban irodaház-, lakópark-építési projektek beszállítójaként forgalmazzák több európai gyártó termékeit.

 

OBI Magyarország - kétszámjegyű növekdés

Az OBI Magyarország 53,2 milliárd forint árbevétellel zárta a tavalyi pénzügyi évet. Az áfaváltozások miatt a növekedés 17 százalékot tett ki. Az összforgalomban 20-20 százalékkal bővült az építőanyag és kertépítéshez kapcsolódó termékek forgalma, 10 százalékkal nőtt a szerszámoké és mintegy 17 százalékkal a lakáskultúra körébe tartozó cikkeké. Az OBI egy hónapja nyitotta meg 19. egységét és további két áruház nyitása várható még ebben az évben.

Az OBI 1994-ben nyitotta meg első áruházát Budapesten. Jelenleg 19 OBI áruház működik Magyarországon. A tolnai megyeszékhely déli részén megnyílt, 6500 négyzetméter összterületű áruházzal az OBI immár 133.000 négyzetméter eladótérrel rendelkezik Magyarországon, az 1570 főt foglalkoztató vállalat piaci részesedése 35 százalékra tehető.

A szekszárdi áruház 70 fős munkatársi gárdával, 300-320 millió forintos árukészlettel nyitja meg kapuit. Az új áruház csaknem 2,5 milliárd forint beruházást igényelt. Beruházója az OTP Ingatlan Zrt., kivitelezője az Arcadom Zrt. volt.

Az OBI 2007/2008-ban a szekszárdi áruházon kívül további három új megnyitását tervezi Sopronban, Nyíregyházán és Óbudán. Az OBI az elmúlt évben 15,7 millió látogatót fogadott, akik közül 8 millióan vásárlóvá is váltak.

Forrás: TermékMix 2007/9

 

Bezár a szombathelyi Domus - kínai üzlet lesz a helyén

Az elmúlt években folyamatosan szűntek meg a Domus-áruházak Magyarországon. Október elsején a vasi megyeszékhelyen több mint harminc évig üzemelő bútorbolt is bezár.

A szombathelyi Domus 1976. január 13-án nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt. Az elmúlt több mint harminc évben nagy népszerűségnek örvendett, sokan a bútorbolttal azonosították az egész Derkovits-üzletközpontot.

Hiába működött gazdaságosan az áruház, mégis bezár. A tulajdonos ugyanis kiszáll a bútorkereskedelemből, mert az ingatforgalmazásban nagyobb üzletet lát. Az épületet megtartja, ahová új bérlő költözik a jövő hónap első hetében.

A bútorbolt tíz dolgozója felmondását és végkielégítését a következő hetekben kapja meg.

A Domus áruházak közül az egyik utolsóként szűnik meg Magyarországon a szombathelyi bútorbolt. A legtöbb vidéki nagyvárosban az áruházak helyén korábban egy brit hipermarketlánc nyitott üzleteket - a szombathelyi áruház új bérlője egy kínai üzletember. VasNépe 09.17.

 

 

Már 4050 cég online megjelenő adataival! Új szereplő a Fatudakozóban:
FAMILY-Wood Kft. Tároló fatermékek gyártása.
Már 4050 cég online megjelenő adataival! Megújított bejegyzések a Fatudakozóban:
WoodWillKft
WOODWILL Kft. Finn gerenda- és rönkházak építése, szerelése.
Mezővári és Társai Kereskedőház Kft. Fűrészáru forgalmazás: építő és asztalos fenyő fűrészáru; első osztályú lombos: tölgy, bükk, akác, cseresznye, körte, juhar, éger, dió, hárs, szelídgesztenye, japánakác, gledícsia, berkenye, alma, boróka, szil fűrészáru.

TJ, MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.