FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-09-13

Felszállt a füst az FVM-ben

Kiss János erdőmérnököt nevezik ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Természeti Erőforrások Főosztálya vezetőjének.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága igazgatói értekezletén jelentette be Kiss János, az MGSZH Debreceni Erdészeti Igazgatóság vezetője, hogy 2007. szeptember 15-étől őt nevezik ki az FVM Természeti Erőforrások Főosztálya élére. A kinevezés határozott időre, egy évre, szól.

Ismert, hogy 2007. április 30-a, Csóka Péter, korábbi főosztályvezető távozása óta betöltetlen volt a legmagasabb szakmai igazgatási pozíció. Amint arról beszámoltunk, több alkalommal is a megállapodás közelébe jutottak a minisztérium felső vezetői egyik-másik a jelölttel, mint ahogy azt legutóbb Gráf József miniszter, illetve korábban Benedek Fülöp szakállamtitkár a ForestPress-nek elmondta, de végül nem jött létre az egyezség. A miniszter hat jelöltet említett - név nélkül - akikkel tárgyalásokat folytattak. A ForestPress nyolc jelöltről tudott, ezek egyike Kiss János.
A leendő új főosztályvezető a ForestPress-nek elmondta, hogy "világmegváltó" ambícióval lát a feladatokhoz, amelyek közül kiemelte, hogy a legfontosabb előttük álló munka az erdőtörvény módosításának előkészítése. Hasonlóan fontos feladat a nemzeti és az EU-s támogatások rendbetétele. Végül, de nem utolsó sorban az MGSZH-n belül az erdészet pozícióinak megerősítése.

Kiss János 1966. szeptember 16-án született Tiszalökön. A tiszavasvári Váci Mihály Gimnáziumban érettségizett. A Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen 1990-ben szerzett erdőmérnöki oklevelet. 1992-94 között a Debreceni Egyetemen biológiát és ökológiát hallgatott.
1990-92 között magánvállalkozóként dolgozott, majd 1994-ben az akkori Állami Erdőrendezőség nyíregyházi osztályára került erdőfelügyelőnek. 1999-ben kinevezték az Állami Erdészeti Szolgálat nyíregyházi osztálya vezetőjévé. 2005 óta az Állami Erdészeti Szolgálat - ma MGSZH - Debreceni Igazgatóságát vezeti. 

Forrás: ForestPress

 

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

BÜTÜVÉDELEM
parafin nélkül:
Wood Protector

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.