FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-09-05

Magyar Termék Nagydíj 2007

Magyar Termék Nagydíj

Magyar Termék Nagydíj

A Magyar Termék Nagydíj pályázatok 2007. évi eredményhirdetését és díjátadását szeptember 5-én tartották a Parlamentben.

A Magyar Termék Nagydíj védjegy immár tíz éve tanúsítja a folyamatosan ellenőrzött, kiemelkedően jó minőséget és a megbízhatóságot a termékek körében.
A globalizálódó világban az áruk és szolgáltatások közötti eligazodásban fontos, hogy a fogyasztók megismerjék és megkülönböztessék a kiváló minőségű, garanciát nyújtó termékeket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat.

A pályázati rendszer a gazdaságélénkítés alternatív programjaként segíti a versenyképesség fejlesztését és szervesen illeszkedik az európai védjegyek nemes sorába.
A fogyasztói jogok érvényesülése csak aktív minőségpolitikával lehetséges. Mindannyiunk alapvető érdeke támogatást, lehetőséget biztosítani a gazdaság szereplőinek, hogy folyamatosan fejlesszék tevékenységüket, jó minőségű terméket állítsanak elő, ezeket megfelelő szakértő intézetekkel hitelesíttessék és ezekre a legszélesebb fórumokon fel is hívják a figyelmet. Így teremtve bizalmat, ezáltal stabil vevőkört.
A civil kezdeményezésű, - mára Magyarország minőségi útlevelének számító - pályázati rendszer célja: az EU tagállamaként elismerni a fogyasztói alapjogoknak és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő, magas minőségű termékeket és előállítóikat.
A pályázat kiíróinak: az Industorg Minőségfejlesztési és Gazdasági Tanácsadó KHT.-nak, a TÜV SÜD Kermi Kft.-nek, , a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek, a MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt-nek, az EXIMBANK Magyar Export Import Bank Zrt.-nek és a Terc Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek meggyőződése, hogy a versenyképesség hosszú távon csak jó minőséggel érhető el.

A pályázati rendszer célja, hogy ösztönözze a gyártókat a kiváló minőségű, EU - konform termékek gyártására, a fogyasztó-védelem és környezetvédelem előírásainak betartására, a folya-matos minőségfejlesztésre, és ellenőrzésre.
A Magyar Termék Nagydíj emblémával ellátott termékek kifejezik az előírt és önként vállalt gyártói és forgalmazói garanciákat a fogyasztók és felhasználók előtt.

A Magyar Termék Nagydíj elnyerése fontos azoknak a hazai gyártóknak és forgalmazóknak akik jó minőségű, tartós termékekkel foglalkoznak és az erős piaci versenyben növelni kívánják a termékeik iránti bizalmat.
A különböző gazdasági vállalkozások versenyeken, pályázatokon szerzett elismerésekkel hívják fel a figyelmet áruikra, hiszen ezek a kiválóság értékmérői.
A pályázati rendszer lényege, hogy szigorú követelményrendszerével járuljon hozzá új termékek kifejlesztéséhez, versenyképességük javításához, legyen egyik eszköze a vállalkozói környezet fejlesztésének.

A pályázat szakmai támogatói: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az ITD-H Magyar Kereskedelemfejlesztési és Befektetésösztönzési Kht., Magyar Minőség Társaság.

Az elmúlt tíz esztendő alatt díjazott 437 pályázatból 142-en viselik a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. Tíz évvel ezelőtt 44 pályázóból 17 díjazott volt, idén 58 pályázó 62 pályázata részesül különböző elismerésekben. A pályázatok színvonalát fémjelzi, hogy napjainkra az odaítélt nagydíjak száma megduplázódott.

2007 Magyar Termék Nagydíjat kapták (szaktrületünkhöz kapcsolódóak)

Bakonyerdő Zrt. Tapolcai Parkettagyára
"PANLOC" készparketta
Demko Feder Kft.
Demko Feder Szállodaprogram termékcsalád

2007 Elismert Termék díjat kapták (szaktrületünkhöz kapcsolódóak)

Alma Rend Kft.
'Velence' tipusú utcabútorok
Bred Irodabútor Kft.
SKY Bútorcsalád
Faktum Bútor Kft.
Kamilla gyermekbútor család
Kunság Fenster Kft.
Kunság Rustic nyílászárók
Natur Design Kft.
FLORIDA bútorcsalád
Novetex Matrac Kft.
Ágyneműk a környezttudatos vásárlók tökéletes és egészséges alvásáért. Aromaterápia a mindennapokban
Stefa - Pack Kft.
Papírraklap
Trezor - Likor Zrt.
EUROPA Öltözőszekrény család

Gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: TermékNagydíj, Szerkesztette: TJ

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.