FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-08-09

Faburkolatú fűtőtest

Kicsit korai a nyár derekán a fűtőtestekről beszélni, mivel azonban a télre befejezendő fűtéskorszerűsítéseket már most el kell kezdeni, minden bizonnyal sokakat fog érdekelni az újdonság, a fa-burkolatú radiátor.

A különféle színű és formájú fűtőtestek mindig is az enteriőrök potenciális gyilkosaiként funkcionáltak; aki utálta a radiátort, de félt a kandallótól, az a padlófűtéshez kellett meneküljön - de valljuk be, a szép faburkolatú szobákba megfelelő odafigyelés mellett egyik sem volt igazán ideális. Ezt a lehetetlen helyzetet orvosolja a faburkolatú radiátor.

Az ötlet egyszerű, ám a megvalósítása a maga nagyszerűségében csakis a kialakult csúcstechnológiai eredmények segítségével lehet. Az egésznek az alapja a megfelelő fűtőtest, illetve fűtési rendszer. A nyugaton már elterjedt "low-water" fűtéstechnológiák lehetővé teszik a magasabb kapacitású fűtést alacsonyabb maximális hőmérséklet mellett is. Ennek a lényege, hogy a radiátorok víztartalma alig egy tizede a hagyományos radiátorokénak, így a rendszer egyrészt gyorsabban felfűthető, másrészt jobban szabályozhatóbb, hiszen a hőmérséklet változásokat az átviteli idő csökkenése miatt sokkal hamarabb érzékeli.

Mivel ez a rendszer soha nem melegszik 43 Co fölé, így a speciális "thermo" hőkezelt fa is még jócskán azokon a határokon belül van, amíg megőrzi tulajdonságait, a rendszer a maga tökéletességében készen áll arra, hogy az esztétikai látványt szolgálja.

Mert a raditorok burkolata szín-, és anyagvilága igen változatos, mind a patinás bútorokhoz, mind a modernebb faburkolatokhoz találunk színben illő darabokat. Ami a legszebb az egészben, ehhez nem kell szétverni már meglévő fűtőrendszerünket, hiszen a már meglévőhöz is csatlakoztatható ez a modern, minden elvárásnak és európai normának megfelelő fűtőtest.

A rendszerről bővebb ismertetést az Intarzia Magazin következő számában olvashatnak. Ha honlapunkon regisztrálnak, illetve ha írnak a szerkesztoseg@intarzia.eu email-címre, az év végéig még ingyen megkaphatják a lapot.

 

 

Forrás: intarzia.eu

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.