FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-07-23

NATURATHLON: izomerővel Németországon át, ismerkedés az erdők biológiai sokféleségével

Tegnap indult, a július 22-től augusztus 3-ig tartó németországi Naturathlon. Ez különleges sportesemény annak érdekében, hogy a nagyközönség figyelmét az erdőkre, az erdőgazdálkodásra irányítsa.

Honlapcím: www.naturathlon.de

A NATURATHLON - Találkozás az Erdővel sportos természeti élmény és mint Németország legnagyobb természeti sporteseménye július 22-től augusztus 4-ig tart. Az útvonal a Feketeerdőtől Berlinig tart (kb. 1800 km). 8 csapatban 32 sportoló kerékpárral halad végig ezen az útvonalon. Válogatottan szép erdőket látogatnak meg útközben, olyanokat, melyek a német erdők biológiai sokféleségét a legjobban jellemzik. A sportolóktól a a fizikai teljesítmény mellett elvárják, hogy az erdők természetéről is megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek. Az egyes állomáshelyeken a természetatlétáknak az erdővel és a természetvédelemmel összefüggésben lévő sportos és érdekfeszítő feladatokat kell megoldaniuk.

A NATURATHLON - Találkozás az Erdővel 2007. sporteseményt a Szövetségi Környezetügyi Minisztérium (www.bmu.de) támogatja (finanszírozza), a szervezést pedig közösen végzi a Szövetségi Természetvédelmi Hivatal www.bfn.de, a Találkozás az Erdővel Kezdeményezés www.treffpunktwald.de, a Német Erdészeti Egyesület www.forstverein.de és a Német Természetvédelmi Szövetség www.nabu.de.

Az eseményről részletes tájékoztatás található a www.naturathlon.de és a www.treffpunktwald.de helyeken.

A Szövetségi Kormány különösen törekszik arra, hogy megőrizze a biológiai sokféleséget. Ezért a Szövetségi Környezetügyi Minisztérium a 2008. májusi ENSZ természetvédelmi Konferencia előtt különösen ráirányítja a figyelmet a biológiai sokféleségre, hogy a köz figyelmét ezzel is ennek értékeire jobban ráirányítsa. A www.naturallianz.de helyen talál további információt erről.

 

A NATURATHLON-t először 2004-ben szervezték meg, majd 2005-ben és 2006-ban is és az idén ismét. A sportolókat előzetes versenyeken válogatják. A táv minden alkalommal szinte egész Németországon keresztül halad és a kerékpározáson kívül futás, hegymászás, úszás, kötélmászás, evezés és sok egyéb fizikai próba mellett számos, az erdővel kapcsolatos szellemi erőfeszítés is próbára teszi a kiválasztottakat.

 

A NATURATHLON honlapja alapján nagyon alapos az előkészület, nagyon precíz a sajtó kiszolgálása, bizonyára komoly közönségkapcsolati hatása van ennek a sporteseménynek. Érdemes a honlapot végigjárni, sok érdekességre lehet találni benne. Az biztos: ez a példa is mutatja, a természeti sportok és ezek kedvelőinek segítségével a nagyközönséget minden egyéb magyarázatnál gyorsabban közel lehet hozni az erdőhöz és ezáltal az erdőgazdálkodáshoz is. Szerencsére erre egyre több hazai jó példa is látható már.

A eseményre és a NATURATHLON honlapra a FATÁJ szerkesztőség figyelmét felhívta: dr. Szőnyi László, a FAGOSZ tiszteletbeli, örökös tagja. Összefoglalás, megjegyzés: MM. A képek forrása: www.naturathlon.de.

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.