FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-07-10

Bioenergia események, honlapok

Az alábbiakban a bioenergiával kapcsolatos néhány leendő, vagy a közelmúltban volt eseményre hívjuk fel a figyelmet. A téma olyan szerteágazó és oly sokan foglalkoznak vele, hogy teljességre törekedni szinte lehetetlen. Az alábbi honlapok segítségével azonban a legtöbb fontos nemzetközi eseményt hamar fel lehet térképezni. (Link-ek a képken.)

BioEnergy 2007, Finnland

A BioEnergy 2007 eseményen Finnországban konferencia és szakvásár lesz egyidőben, amihez tanulmányutak csatlakoznak. A konferencia programja nagyon gazdag, érdemes a fenti képre kattintani, ahol az esemény honlapja és azon belül a teljes program elérhető. A konferenciát először 2003-ban, majd 2005-ben szervezték és a 2-évenkénti menetrendnek megfelően, most 2007-ben lesz ismét. Az idein kiemelt vendég lesz Kanada.

Bioenergy in Finnland

Akit a bioenergia finnországi helyzete ennél is jobban érdekel, látogasson el a Bionenergy Finnland honlapjára a fenti képre kattintva.

NETBIOCOF

Magyarországon, Budapesten volt július 2-4. között volt az első Nemzetközi Együttégetés Konferencia. A rendezvény az EU "NETBIOCOF" projekt keretében, a biomassza-szén együttégetéssel kapcsolatos szakember találkozóknak és szemináriumoknak adott helyszínt.
A legfontosabb témakörök voltak:
- a biomassza-szén együttégetés legfrissebb tudományos eredményei;
- a sikeres technológiák európai tapasztalatai;
- a biomassza-szén együttégetés alkalmazásának technikai/technológiai és egyéb akadályai;
- kutatás-fejlesztési hálózat építés - a tudomány és a gyakorlat közötti együttműködési lehetőségek a jövőben;
- fejlesztési stratégiák (tudományos, gazdasági, technológiai, és jogi irányelvek, szabványosítás).
A téma aktualitását az adja, hogy az unió kibővülése új lehetőségeket hozott a biomassza-szén együttégetés fejlődésében, a már meglévő széntüzelésű berendezések fejlesztésének és újabb földterületek energiacélú hasznosításának lehetőségeivel. A NETBIOCOF elsődleges célja, hogy támogassa az európai együttműködési hálózat kialakulását a biomasszaszén együttégetés iránt elkötelezett kutató szervezetek, valamint a technológia gyakorlati alkalmazói között, és elősegítse az innovatív technológiák bevezetését az új tagállamokban, a tervezett és már meglévő erőművekben.

A konferencia a 2005. agusztustól 2007. augusztusig tartó, a 6. Kutatási Keretprogramból finanszírozott EU projekt zárórendezvénye volt. A projekt magyar tagja a Nyugat-Magyarországi Egyetem, azon belül a kapcsolattartó: prof. Marosvölgyi Béla marosvol@emk.nyme.hu, akitől a további részletek iránt lehet érdeklődni.

BIOENERRGY international

A BIOENERGY international egyrészt honlap, másrészt nemzetközi szinten terjesztett nyomtatott lap. A honlapon a szerkesztőség által ellenőrzözz, csak angol nyelcű cikkek, valamint a közlők által közvetlenül feltötltött, a célszerűen főbb nyelvek szerinti cikkek szerepelnek. Ugyanakkor a speciális szekcióban különböző téma és fotógyűjtemények is találhatóak. A nyomtatott változat éves előfizetése 90 Euró, előfizetők a lapod pdf állományban is letölthetik.

Bioenergia Konferencia és Kiállítás, Kanada

Kanadában 2008. június 3-5-én lesz a 3. Bioenergia Konferencia és Szakvásár. A helyszín Prince Gorge városa (80 ezer lakos) Brit Kolumbiában, amely a legnyugatibb tartománya Kanadának. (2010-ben itt lesz a téli olimpia.)

ITEBE

Az ITEBE Franciaországban bejegyzett, nem-kormányzati, non-profit szervezet. Szakterületei: erdészet, erdészeti termelés, fűtőanyag termelés, energia termelés, környezet, gazdaság. Munkanyelvek: francia, német, angol, spanyol és olasz.

AEBIOM

Az AEBIOM az Európai Biomassza Szövetség, a székhelye Brüsszel és feladata a szakterület képviselete az EU szervezeteinél. 1990-ben alapították, 28 nemzeti szövetség a tagja és 2007-től lehetővé teszi cégeknek is hogy társult tagként a szövetség munkájába közvetlenebbül bekapcsolódjanak. A nemzeti szövetségeken keresztül 4.000 cég, kutatóintézet és személy van ernyőjük alatt. Céljuk a biomassza termelésének és a biomassza hasznosításának elősegítése. Az AEBIOM-nak magyar tagja nincs.

 

Bioenergy News

A Bioenergia Hírek honlap, ahogy neve is mutataja e témában igyekszik több nyelven is (magyar nincs közte) a témában mindenféle hírt összeszedni. A honlapot az ITEBE és az AEBIOM hálózat működteti, valamint támogatja az Intelligent Energy Europe és az Interreg IIIb Alpine Space EU projekt.

IHE HolzEnergie

IHE FaEnergia 2007. Nemzetközi konferencia a faenergia kereskedelmére. Németország, Augsburg, vásárközpont, szeptember 27-28.

Gyűjtötte: MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.