FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-07-08

VI. STIHL Országos Fakitermelő Verseny

A. STIHL Kft.

2007. június 23-án szombaton immár hatodik alkalommal volt a STIHL Országos Fakitermelő Verseny Budakeszin, a Pilisi Parkerdő Zrt kezelésében lévő Szilfa-tisztáson, az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft szervezésében, a Pilisi Parkerdő Zrt Budakeszi Erdészete segítségével. A versenyre a STIHL szakkereskedők nevezték a csapatokat. Összesen 42 csapat jelentkezett, de mivel csak 40 csapat indítására volt lehetőség 2 csapat tartalékként került regisztrálásra.

A regisztráció után 10.00 órakor kezdődött a verseny, minden csapat 2 fordulóban versenyzett és a végeredménybe a csapat jobbik eredményét számították be. A résztvevőknek kötelező volt használni az előírásoknak megfelelő egyéni védőfelszereléseket. A STIHL betétes lábvédőt, a védősisakot és lánckenő olajat az A. Stihl Kft. biztosította ingyenesen a versenyzőknek, melyet a verseny után nem kellett visszaadni. A versenyen csak STIHL motorfűrésszel lehetett indulni. Az A. Stihl Kft. a versenyzők részére a helyszínen ingyenes szervizlehetőséget biztosított.

 

A versenyszámok a következők voltak:

- kombinált darabolás (korongvágás),

- gallyazás,

- darabolás,

- hasítás,

- sarangolás és

- vezetőlemez-fordítás.

 

A 4 fős csapatok versenye egyszerre 10 pályán folyt, minden forduló után a versenypályákat újra berendezték a szükséges faanyaggal. A 4 tagú zsűri folyamatosan értékelte az elért eredményeket a versenybírók által kiállított pontozólapok alapján. A pontszámokat felírták az eredménytáblákra, így a csapatok folyamatosan figyelemmel kísérhették az elért eredményeket.

A verseny rendkívül jó hangulatban zajlott, szurkolókban és nézőkben sem volt hiány. A verseny nyilvános volt, melyet programajánlókban hirdettünk meg, bárki kilátogathatott a Szilfa-tisztásra. A jó hangulathoz hozzájárult a terepen felállított sörsátor büfével. A verseny-szünetekben a sátorban élőzenét szolgáltatott a Taksonyi Szigeti Fiúk zenekar. A gyerekek sem unatkoztak, kitombolhatták magukat a felállított légvárban és ugrálóban.

A STIHL benzinmotoros fűrészek ismét jól vizsgáztak, egyetlen meghibásodás sem fordult elő a versenyen.

Az eredményhirdetés délután négykor volt. Az első 5 helyezett csapatot díjazta az A.Stihl Kft. Oklevelet és STIHL vásárlási utalványt 150.000 és 30.000 Ft közötti értékben vehetett át minden csapattag, melyet az őt nevező STIHL Szakkereskedésben vásárolhatnak le. Azok a versenyzők, akik nem értek el helyezést STIHL ajándékcsomagot kaptak. A díjakat Bakon Gábor cégvezető adta át.

 

 

 

 

 

 

 

Az első öt csapat:

1. Patent 3H Kft, Bicske csapata:

Lábodi Géza, Lábodi Csaba, Szűcs János, Bogdán Róbert

2. Silvanus 2001 Kft, Szombathely csapata:

Szalai Miklós, Németh Gábor, Németh Endre, Imre József

3. Karádi Gazdabolt Kft csapata:

Kaposi Zoltán, Kaposi László, Kovács Tibor, Rigó Ferenc

4. Simon és Társa Bt, Devecser csapata:

Vizi Zsolt, Humpók Ferenc, Leja Balázs József, Horváth László

5. Bese Sándor Szakkereskedő, Gödöllő csapata:

Kecskés János, Drozdik Péter, Födi László, Szabó Mihály.

 

A résztvevőknek az A. Stihl Kft megköszönte a fegyelmezett versenyzést és további jó szórakozást kívánt, hiszen még 19.00 óráig lehetőség volt a sörsátorban zene és büfészolgáltatás mellett kellemesen eltölteni az időt.

A Fakitermelő Versennyel egyidőben a szomszédos tisztáson hat budapesti és Budapest környéki STIHL Szakkereskedő kiállítást és gépbemutatót tartott. Bemutatták a STIHL és VIKING valamint a Timbersports termékeket. Így a versenyre kilátogatóknak lehetősége nyílt az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft által forgalmazott termékek megismerésére. Az érdeklődés nem maradt el, nagy mennyiségben osztottak szét prospektust, katalógust és árjegyzéket.

Fotó: Tóth János, szöveg: Petőházi Katalin

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.