FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-06-29

2. Bútoripari világ kongresszus, szept. 11-12., Kína;
létrejön a Bútoripari Világszövetség

Bútoripari világkonresszus

Shanghaiban, a 13. Kínai Nemzetközi Bútor Kiállítás idején lesz a 2. Bútoripari világkongresszus szeptember 11-12-én. "A globalizáció hatással van az együttműködésre és a fejlődésre", ez olvasható az esemény honlapjának fejlécében.

Figyelemre méltó, hogy a helyszínre tekintettel, meg talán a bútor külkereskedelmben az arányok eltolódása miatt, az esemény honlapjának nyelve angol és kínai.

Az első Bútoripari világkongresszust (helyszíne: Palma de Majorca, Spanyolország) az Európai Bútor Szövetség, a UEA szervezte, így most a második kongresszushoz is e szervezet elnöke, Calixto Valentini adja nevét, Jia Qingwen, a Kínai Bútorszövetség elnöke mellett.

Valentini a honlapon lévő köszöntőjében elmondja, hogy az 1. Bútoripari világkongresszussal - azon túl hogy számos fontos szereplőt összehoztak - az volt a céljuk, hogy létrehozzák a Bútoripari Világszövetséget, valamint, hogy e kezdeményezésnek lesz folytatása. Ezért örül, hogy létrejön a 2. Konresszus, valamint örömmel néz annak elé, hogy várhatóan ez alkalommal létrejön a Bútoripari Világszövetség. A konferencia helyszíne elismerése Kínának a bútoriparban elfoglalt egyre fontosabb szerepének és annak, hogy a Kínai nemzetközi Bútorvásár is egyre fontosabb a nagy nemzetközi bútorvásárok között.

Jia nagy eredménynek tartja, hogy a Bútoripari világkongresszussal állandó fórumhoz jutottak, ahol a világ bútoripara mélységében áttekintheti e szakák múltbeli, jelen és várható változásait. Nem minden büszkeség nélkül állapítja meg, hogy az esemény helyszíne egyben Ázsia növekvő jelentőségét mutatja a bútor termelésben és kereskedelemben. Shanghai adottságai (szálloda, kongresszusi háttér, repülőjáratok, stb.) alapján előre biztos abban, hogy jelentős siker lesz ez a kongresszus.

A már ismerhető program szerint 10-én délután találkozik a társaság (díszvacsora, stb.), majd 11-én délelőtt lényegében általában Kínával, ezen belül a kínai bútoripar változásaival foglalkoznak. Délután pedig az USA, Európa és általában Ázsia tendenciái kerülnek sorra. 12-én délelőtt meglátogatják a vásárt, délután pedig két szimpózoum fut párhuzamosan. Az egyiken foglalkoznak a globalizáció és a WTO bútoriparra gyakorolt hatásaival, a másik téma pedig makrogazdasági folyamatok bútorfogyasztásra gyakorolt hatásai lesznek. A másik szimpózium főleg technikai kérdéseket tárgyal: # környezetügyi szabványokk, # szerzői jogok, a copyright, a jogszabályok, a média, # design, főbb-trendek, fogyasztói motiváció, # új anyagok és technológiák.

A jelentkezési díj július 11-én és az előtt 400 USD, július 12-én és az után 500 USD. Július 11. előtt 30% levonással lehet lemondani, utána semmit nem térítenek vissza.

Munkanyelv: angol.

13-án lesz még üzletember találkozó, illetve aki ezt választja, részt vehet a világ bútoriparosainak golfjátékán is (200 USD).

Minden további ismeret megtalálható a konferencia honlapján, illetve ugyanott figyelemmel kísérhető a program még nem ismert részleteinek véglegesítése.

Emlékezetes, hogy az 1. Bútoripari világkongresszus megszervezéséhez és a Bútoripari Világszövetség létrehozásához a UEA akkor látott neki, amikor bizonyos elégedetlenségek miatt az olasz és a német (tehát a két legnagyobb európai) bútorszövetség kilépett az UEA-ból. Hasonlóan érdekes, hogy nem sokkal ezt követően létrejött egy másik európai bútorszövetség is, melybe a két említett nemzeti szövetség és még több másik is alapítóként belépett.

Az ismertetőt készítette: MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.