FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-06-29

Szálalás és természetközeli erdőgazdálkodás, könyv

HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

A HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. project-et kezdeményezett a természetközeli erdőgazdálkodás elterjesztésére, melyet aztán az ENSZ-FAO támogatásával sikerült kivitelezni. Az Erdőgazdaság 2002-ben fejezett be egy project-et FAO támogatással, melynek végkövetkeztetése szerint az erdők folyamatos borítottságot biztosító kezelése elégíti ki jobban a köz és a tulajdonos által elvárt védelmi igényeket. Ennek alapján indult 2004-ben a szintén FAO támogatású következő project, melynek címe: Innovatív erdőgazdálkodási rendszerek megtervezésének és kialakításának támogatása. Ennek feladata a természetközeli, folyamatos borítottságot eredményező erdőgazdálkodás, egy szóval: szálalás magyarországi elterjesztésének elősegítése.

A project keretében több bemutató, konferencia és műhelybeszélgetés (workshop) volt, melyek összesen több száz szakember vett részt. A sok munka eredményeként készült el egy 80 oldalas kézikönyv (A5 méretben), amely alaposan körüljárja ezt a témát.

A 2006. végén kiadott könyvhöz az érdeklődők hozzájuthatnak a munkát összehangoló HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt-nél (kapcsolati adatok a cikk elején a cég-emblémára kattintva elérhetőek) Keresztes György vezérigazgató helyettestől, vagy Sinka Attila project koordinátortól.

 

A program kivitelezőinek célja a könyv elkészítésével az volt, hogy a magyar erdészek minden lehető (általuk adható) segítséget megkapjanak ahhoz, hogy a gyakorlatban is alkalmazzák a természetközeli erdőgazdálkodás esetleg ismert elveit és erdőgazdálkodásukat - amennyiben ez ott lehetséges és célszerűnek tűnik - átalakítsák, megvalósítsák a szerzők szerint (a legtöbb Magyarországon őshonos állományban) gazdaságosan alkalmazható szálaló erdőkezelést.

MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.