FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-06-18

Constantia eladja a Kronospannak falemez gyártó cégeit, versenyhivatali eljárás megkezdése

Az Európai Únió Hivatalos Lapjának 2007. évi C112 lapszáma (50. évfolyam, 2007. május 22.) szerint a V. Hirdetmények között 2007/C 112/11 szám alatt jelent meg az: "Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám COMP/M.4525 - Kronospan/Constantia)" (EGT vonatkozású szöveg) az alábbiak szerint:

Összefonódás előzetes bejelentése
(Ügyszám COMP/M.4525 - Kronospan/Constantia)
(EGT vonatkozású szöveg)
(2007/C 112/11)

1. 2007. május 4-én a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott a Kronospan vállalatcsoporthoz tartozó Kronospan Holding GmbH (a továbbiakban: Kronospan, Németország) által tervezett összefonódásról, amely szerint az előbbi a tanácsi rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében a részesedés vásárlása útján irányítást szerez a Constantia Industries (a továbbiakban: Constantia, Ausztria) részei felett.

2. Az érintett vállalkozások üzleti tevékenységei a következők:

- a Kronsopan esetében: kezeletlen forgácslemez, bevonattal ellátott forgácslemeztáblák és más fából készült termékek és kapcsolódó árucikkek gyártása és szállítása,

- a Constantia esetében: kezeletlen forgácslemez, bevonattal ellátott forgácslemeztáblák és más fából készült termékek és kapcsolódó árucikkek gyártása és szállítása.

3. A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett ügylet a 139/2004/EK rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja. alapján az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4. A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az ügylet kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak. Az észrevételeknek a közzétételt követő 10 napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük.

Az észrevételeket a COMP/M.4525 - Kronospan/Constantia hivatkozási szám feltüntetése mellett lehet eljuttatni a Bizottsághoz faxon ((32-2) 296 43 01 vagy 296 72 44) vagy postai úton a következő címre:

European Commission (Európai Bizottság)

Directorate-General for Competition (Versenypolitikai Főigazgatóság)

Merger Registry (Fúziós Iktatási Osztály)

J-70

B-1049 Brussels (Brüsszel)

 

----------------------

A fentiekben említett észrevételezési 10 napos határidő június 1-én járt le. Az ügylet Magyarországon érinti a FALCO Faforgácslapgyártó Zrt-t, valamint Ausztriában több üzemet.

 

Kapcsolódó hírek:

A Román Versenyhivatal honlapján is szerepel ez a hír 2007. május 10-i dátummal, megemlítve, hogy a Kronospant arra kötelezik, a vételi tétel elemeit (Funder Max Gmbh, Ausztria és a Falco CC, Magyarország) továbbra is független cégekként üzemeltesse. Így az értékesítési hálózatok függetlenek maradnak és a termékvonalak azonosak lesznek, mint amivel most Romániában kereskednek.

A Holzweb egy 2004. évi régi cikkében még arról olvashattunk, amikor a Homogenhollz-ot a Funderbe olvasztotta a Constantia-ISO AG.

Összefonódások: a Bizottság alapos vizsgálatnak veti alá a Constantia forgácslemeztáblákat gyártó részlegének Kronospan csoport által tervezett felvásárlását címmel jelent meg egy írás az EU sajtóközleményei között. (Kicsit fura, hogy itt lakkozott, meg kezeletlen forgácslamezről írnak, amelyek érthető, de nem szokásos kifejezések a hazai szaknyelvben.)

 

Előkereste: MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.