FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-06-18

JEREMIE, az EU új MKV* fejlesztési programja, ITDH megbeszélés június 28-án

ITDH Euro Info Központ

Az ITDH Euro Info Központ Vállalkozásfejlesztési megbeszélést (workshop) rendez 2007. június 28-án. Cél: információt adjon brüsszeli és hazai szakértők segítségével a legújabb uniós támogatási eszközökről. Kiemelt téma: az EU JEREMIE pénzügyi eszköze, melynek alapján Magyarországon hamarosan új mikrohitel program lesz elérhető MKVknak.

Előadók között: az Európai Bizottság, a GKM, a Corvinus Zrt. és az MFB Zrt. szakértői. A rendezvény második szekciójában konzultáció személyre, illetve cégre szabottan.

ITDH kapcsolattartó: Mészáros Mónika Alíz, pályázati tanácsadó Telefon: +36-1-472-8152 Fax: +36-1-472-8131 E-mail: mmonika@itd.hu, www.eicbudapest.hu

 

A megbeszélés részletes programja és jelentkezési lapja.

 

Európai Befektetési Alap JEREIE programja

A JEREMIE betűszót ebből rövidítették: "Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises" (MME), tehát Közös európai források a mikro-tól közepesig méretű vállalkozások részére. A JEREMIE-jez való pénzeket az Európai Befektetési Alap finanszírozza, melynek emblémájához szerkesztett kapcsolóról elérheti a JEREMIE programra vonatkozó összes tájékoztatást angolul. (Kik és miért hozták létre, hogyan és mikortól fog működni, stb.)

2006. volt az előkészítés és 2007. január 1-től indul a megvalósítás. (Ehhez képes a hazai meghirdetés némileg csúszik.) Futamidő a 2007-13. program időszak egésze. A cél a mikrótól közepesig terjedő vállalkozások segítése, így némi ellentmondás, hogy az eredeti angol szövegben folyamatosan az SMEs = kis- és közepes vállalkozások rövidítést használják a mondatokban. Tehát figyelem: ez a támogatás a mikrovállalkozásokra is vonatkozik.

Az eszközökbe és a munkaerőbe beruházás céljeit szolgálja ez az eszköz.

 

A vállalkozás alkalmazotti létszáma legfeljebb 249 fő lehet, az éves árbevétel nem haladhatja meg az 50 millió Eurót (kb. 12,5 Md Ft) és/vagy a mérlegfőösszeg nem lehet több, mint 43 millió Euró (kb. 10,75 Md Ft).

Előnyben kell részesíteni a kisvállalkozásokat (<50 fő; mérlegfőösszeg/évi árbevétel < 10 millió Euró [2,5 Md Ft]) és a mikro (<10 fő; mérlegfőösszeg/évi árbevétel < 2 millió Euró [500 M Ft]) vállalkozásokat.

A vállalkozásnak többségében magán tulajdonunak és irányításúnak kell lennie, vagy a privatizálás folyamatának végső állapotában kell lennie. Az alábbi tevékenységű cégek kizártak e támogatásból: szerencsejáték, ingatlan, bank, biztosítás, illetve pénzügyi közvetítés, haditechnika gyártása, szállítása és kereskedelme, továbbá az EIF és az EIB kizáró listáján lévő további tevékenységek.

 

Úgy tűnik, hogy érdemes lesz elmenni az ITDH június 28-i rendezvényére, hisz az összes további finomságot, illetve e forrás hazai működtető intézményeit és játékszabályait magyarul ott lehet talán a legegyszerűbben megismerni.

* MKV = Mikrótól a közepesig terjedő méretű vállalkozások. Ugyanakkor a szövegekben gyakran a megszokott angol SME = magyar KKV rövidítés szerepel, ami félreértésre adhat okot.

Az ITDH körlevele és az EIF JEREMIE honlapja alapján: MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.