FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.

Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, kérem hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

 

FATÁJ nyitólap

FATÁJ archívum:
FATÁJ 2012.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2011.
  Jan-Már, Ápr-Jún,
  Júl-Sze, Okt-Dec
FATÁJ 2010.
FATÁJ 2009.
FATÁJ 2008.
FATÁJ 2007.
A régebbi megjelenéssel:
FATÁJ 2006.
FATÁJ 2005.

 

Legyen a FATÁJ a kezdőlapom!
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
CEI-Bois
Eur.Faip.Szöv.
a FAGOSZ
1992-től tagja.

 

 

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:

2007-06-13

Muzsikál az Erdő, Mátrai Művészeti Napok júni.30-júli.8.

Muzsikál az Erdő

Az Egererdő Zrt. és sok más támogató segítségével, a Muzsikál az Erdő Alapítvány immár negyedik alkalommal szervezi meg idén június 30. és július 8. között a Muzsikál az Erdő Mátrai Művészeti Napok rendezvény sorozatot. A helyszín: a Mátra lábától fel Galyatetőig, mely helyszíneken az erdő a maga tisztaságával körülöleli a résztvevőket.

 

A szervezők céljai:

Most létrejött egy összefogás művészek, erdészek és az ország kulturális életét, az erdőt féltő és felemelni akaró emberek között. A cél olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakóinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz. Hangoljuk rá magunkat a rendezvényekre! Szívjuk magunkba az erdő friss levegőjét, gyönyörködjünk szépségeiben, és közben hagyjuk szabadon szárnyalni lelkünket. A résztvevők közelebb kerülnek a művészetekhez és az erdőhöz egyaránt. A zene segít a környezetkultúra terjesztésében, az erdő pedig abban, hogy a művészetek valóban megérintsék az embereket.

A gazdag programkínálat: Erdei és templomi koncertek, erdészek vezette erdei kirándulások, gasztronómiai programok borkóstolóval és falusi vendéglátással, kiállítások, előadások, népzene, tánc, sőt még sportesemény is lesz: tájfutó verseny és teljesítménytúra.

 

A zene és az erdő ilyen közös megjelenése egyedülállóvá teszi a rendezvényt országos szinten is. A áró rendezvényen elhangzik a "Muzsikál az Erdő" fanfár, a három hegycsúcsról. 200 zenész, művész, erdész és önkormányzeti vezető vesz részt az eseményeken. Jó lehetőség a térség művészeinek, valamint a Liszt Ferenc Zeneakadémia fiatal művészeinek bemutatkozására. Az első három rendezvény alapján több ezer résztvevőre számítanak a rendezők.

 

A rendezvényeken a részt vétel díjmentes, kivéve a záró vacsorát. A részletes programot, térképet, a szállás lehetőségeket és minden szükséges egyéb információt megtalálhatnak az érdeklődők az esemény honlapján:

www.egererdo.hu/muzsikal

 

A rendezvénysorozat beharangozása érdekében június 13-án sajtótájékoztató volt Budapesten, az Operaházban, ahol Vass Lajos, az Operaház főogazgatója méltatta ez eseményt, Ormos Balázs az OEE főtitkára néhány szóban bemutatta az egyesületet és anakk céljait, majd a Muzsikál az Erdő, Mátrai Művészeti Napok főszervezője Szabó Lajos, az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei Erdészetének erdészeti igazgatója ismertette a rendezvénysorozat eseményeit.

 

Ormos Balázs         Vass Lajos         Szabó Lajos
   

A tiszta erdő és a tiszta szívű ember közös jövőnk garanciája - mondta Szabó Lajos ismertetése végén.

MM

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu

Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu

 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.